Følg Magasinet Pegasus

Legend of Zelda – Ocarina of time remake!

Husker du spillkonsollen Nintendo 64? Hvis du eide en av de første originale spillkonsollene fra 1997 så vedder jeg alle bitconsene mine på at du også spilte Legend of Zelda – Ocarina of time.  

Spillet var en megahit og det med rette! Den hadde en stor åpen verden du kunne utforske, en veldig spennende historie og fantastisk god humor. Spillet var faktisk en så stor suksess at det fikk en remake i 3D til Nintendos nyere konsoll fra 2011. Både før og etter 3D remaken har det kommet ut flere spill i serien på forskjellige platformer, hvorav noen mottok skyhøy ros mens andre ikke var like populære.

Nå er det gode nyheter for de som elsker nostalgi. Et fan-prosjekt er igangsatt hvor det forsøkes å gjenskape spillet i en annen spillmotor, i dette tilfellet i den nye Unreal 4 Engine. Har du hørt navnet før så er det sikkert i sammenheng med et av de mange populære spillene som tidligere har blitt utgitt i Unreal Engine, dog i en tidligere versjon. Noen av de mest populære utgivelsene inkluderer titler som Unreal Tournament, Tekken, Bioshock og Street Fighter – og du kan sikkert komme på enda flere!

13522594_10154146305790056_709259759_n

Personene bak dette prosjektet møter dog en kjempeutfordring; nemlig at det originale Nintendo 64 spillet fra 1998 hadde nok innhold til å gi gjennomsnittlig 25-30 timers underholdning. Dette krevde en enorm mengde arbeid av spillprodusentene, som hadde både midler og personale til rådighet. Denne gang er det snakk om et fan-prosjekt, så midlene er ikke de samme, men vi skal allikevel ikke gi opp håpet! Tidlige versjoner av spillet ser meget lovende ut og man får inntrykk av at det er snakk om et prosjekt dynket i kjærlighet. Vi blir nærmest bortskjemt med detaljer for å treffe stilen og sjelen til det originale spillet. Hvordan det blir med rettigheter og copyright har ikke prosjekttutviklerne sagt noe om, men inntil videre ser de ikke ut til å ta noe betalt for prosjektet.

Spillet kan lastes ned i dets nåværende versjon, kvitt og fritt uten betaling, men husk på at det er snakk om et fanprosjekt og ikke et spill publisert av et firma før du laster ned noe som helst. Virus og annen skadelig programvare har det med å bli lagt inn i spill som dette og deretter lagt ut på nettet. Derfor: bruk noe tid på å forsikre deg om at det er originalprosjektet du har funnet før du laster ned noe på maskinen. Tar du dine forbehold så kan du altså (nok en gang) spille Legend of Zelda – Ocarina of time! Spillet er som en gammel vin på en ny flaske, og det ser virkelig ut til at dette spillet (som vinen) blir bedre med tiden!

13493653_10154146305940056_1929596475_o