Følg Magasinet Pegasus

NORGES FØRSTE MESSE OM POKÉMON!

Helgen 24. -25. juni ble Norges første PokémonCon avholdt på Sagene Samfunnshus i Oslo. Dette arrangementet er det foreningen Pokémania Samlekortforening som står bak, en helt fersk forening i Hyperion.

 

Det hele startet med at Michael Forbes, styreleder i Pokémania Samlekortforening, skulle selge sine gamle pokémon-kort da Pokémon Go ble lansert. Media hadde selv benyttet sjansen til å skrive artikler om verdifulle pokémon-kort som villedet markedet, spesielt på Finn.no. Flere selgere la kort ut på salg til urimelige priser fordi de trodde de satt på en gullgruve.

IMG_6570

Det var slik det ble opprettet en gruppe på Facebook for salg, bytte og kjøp av pokémon-kort og videre en samlegruppe, som sammen nå har blitt det ledende stedet i Norge for å selge og kjøpe kort, og prate med andre likesinnede både for å lære av andre og videreføre informasjon om de ulike aspektene ved Pokèmon-kort. På grunn av den voksende interessen gjennom Facebook, ble det besluttet at det skulle arrangeres en messe som handlet om Pokémon, og det var dette som ble avholdt 24.-25. Juni.

 

IMG_6574

PokémonCon kunne by på en rekke aktiviteter for store og små, både på et konkurrerende og uformelt nivå. I utgangspunktet skulle messen være rettet mot samlemiljøet, men etter at de ble kontaktet av Benjamin Behrens, en av Norges beste Pokémon TCG-spillere, ble også spillekortmiljøet en del av messen, og til slutt kastet VGC-miljøet seg på det hele. Messen som originalt skulle være rettet mot samlermiljøet, inkluderte nå alle aspekter ved Pokémon.

 

I følge arrangøren ble det estimert et antall på 100 deltakere, men det skulle vise seg å bli mer enn det. Rundt 300 mennesker tok turen i løpet av helgen, og PokémonCon har vist at Pokémon-franchisen fortsatt er svært aktuell blant alle aldre her i Norge.

 

PokémonCon bydde på en rekke aktiviteter som pokémonkino, auksjon, utstillinger, tegnekonkurranser, quiz og ikke minst turneringer i kortspillet og videospillet.  Det var noe for alle, og det hele hadde ikke blitt en realitet uten kjernen fra Pokémania. Motivasjonen for teamet har vært å styrke miljøet, samt gi Pokémon-entusiaster muligheten til å møte hverandre og dyrke interessen sin, noe de absolutt fikk til denne helgen.

 

Vi kan glede oss til flere PokémonCons, spesielt siden dette har vært noe som har manglet i en årrekke her i Norge, og det blir spennende å se hvordan Pokémon-miljøet vil utvikle seg videre i fremtiden nå som denne gruppen har fokus på å fortsette med dette.