Følg Magasinet Pegasus

Art: InkyPen

Norsk tegneseriebuffé på Nintendo Switch

Norske InkyPen bringer tegneserier til verdens raskest selgende spillkonsoll, Nintendo Switch.

Inky_Transparent_noShadow

I løpet av november lanseres tegneserieapplikasjonen InkyPen. Dette er den første applikasjonen som ikke er et spill som lanseres på spillkonsollen, som så langt har solgt nesten 20 millioner enheter.

Vi så at det å få tak i tegneserier i dag var langt vanskeligere enn det i disse dager er for noe annet stort medie. InkyPen er derfor en abonnementstjeneste som har som mål å samle alle tegneserier som det er verd å lese under en paraply. Tro det eller ei, men noe slikt finnes ikke der ute allerede! forteller teknisk sjef i InkyPen og daglig leder for Rain Games Peter Wingaard Meldahl.

Meldahl startet selskapet med tegneserieentusiast Ronan Huggard, og det var etter en ukes non-stop arbeid at ideen om lansering på Switch meldte seg.

– Switch er en flott konsoll å lese serier på, og er bærbar så man kan lese dem overalt. Vi klarte til og med å få dem til å endre reglene sine og slippe oss inn som ikke-spill innhold. Jeg vil sent glemme det, for jeg vet hvor vanskelig det som oftest er å få Nintendo til å endre et standpunkt.

TEGNESERIER TIL FOLKET: – Vi ønsker å gjøre tegneserier tilgjengelig for alle, overalt, for alltid, sier Meldahl. Foto: InkyPen
TEGNESERIER TIL FOLKET: – Vi ønsker å gjøre tegneserier tilgjengelig for alle, overalt, for alltid, sier Meldahl. Foto: InkyPen

Logo_transparent

All you can read

Å abonnere på InkyPen vil koste åtte euro i måneden, cirka det samme som et Netflixabonnement, og gi deg tilgang på over 10 000 tegneserier. Her er det “all you can read” som gjelder, du betaler ikke for enkelttitler.  

Jeg kan personlig anbefale å sjekke ut Valiant sitt superheltunivers. Ta en titt på en tegneserie som heter Faith. Du har kanskje ikke hørt om den, men den var noe for seg selv. Etter planen skal den serien få en film også. Er vel sånn for alle superheltserier nå for tiden!

Tjenesten vil tilby tegneserier og grafiske romaner fra hele verden. Noen av utgiverne InkyPen kan skilte med er Titan, IDW, Valiant, Dynamite, Humanoids og Andrews McMeel.

 

Mer i vente

I første omgang er det ikke med noen norske titler, men Meldahl kan forsikre oss om at dette bare er starten på InkyPen sitt eventyr og at alle som venter på noe godt slett ikke vil vente forgjeves.

– Vi har fokusert på store forlag og engelsk innhold, siden dette er det største markedet for oss. Men vi jobber stadig med å ta inn nye forlag. Vi har en haug som vi arbeider med akkurat nå. Jeg kan ikke si hvem det er selvsagt, siden ingenting er signert, men der er noen veldig spennende fra Amerika, Norge og Japan på listen, hinter han.

GLEDER SEG: Teamet bak InkyPen ser frem til lanseringen i november. Foto: InkyPen
GLEDER SEG: Teamet bak InkyPen ser frem til lanseringen i november. Foto: InkyPen

Teksten i denne artikkelen er lisensiert under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. Denne lisensen gjelder kun for tekst og ikke for bildematerialet i artikkelen. Ved bruk av tekst settes det pris på om det linkes til denne siden og at vi blir gjort oppmerksomme på bruken. E-post: pegasus@n4f.no.