Følg Magasinet Pegasus

GRUNNLEGGER: Magic-streameren Andre Liverød står bak nettstedet aeterhub.com. Foto: Privat

Magic Arena: en game changer

EN USIKKER BEGYNNELSE
Da Wizards of the Coast annonserte Magic Arena i 2017 var det til blandede reaksjoner. Det var uklart for mange hvilket formål det var ment å tjene, og mange avskrev det som et rent lærings- og rekrutteringsverktøy for nye spillere. Et rent forstadium til Magic Online eller ekte kort, med andre ord; det var tross alt det som hadde vært rollen til dets forgjenger, Magic Duels. Noen mente at det var bortkastet å legge ressurser i visuelle effekter, eller at grepene som ble gjort for å forbedre flyten i spillet ville gå ut over spillbarheten.

På den andre siden var det mange som var begeistret. Alle som ville spille Magic i digital form hadde til nå måttet velge mellom underutviklede og overforenklede Duels, eller Magic Online, som mange opplevde som lite brukervennlig og visuelt blodfattig. For streamere var dette et høyst reelt problem; det var vanskelig å fenge nye seere med Magic Online’s omstendelige gameplay og kjedelige grafikk. Magic Online er også relativt kostbart, spesielt for nyere spillere som ønsker å spille Constructed.

EN FRYD FOR ØYNENE: Grafikken i Arena er en solid oppgradering fra tidligere digitalversjoner av Magic.
EN FRYD FOR ØYNENE: Grafikken i Arena er en solid oppgradering fra tidligere digitalversjoner av Magic. Foto: Skjermdump av spillet til Wizard of the Coast til LLC

OVERGÅTTE FORVENTNINGER
Det tok ikke lang tid før skeptikerne ble gjort til skamme. Pågangen av interesserte betatestere var enorm, og Arena ble umiddelbart populært på Twitch, godt hjulpet av en rekke kjente streamere. Wizards smidde mens jernet var varmt og tok i bruk Arena til høyt profilerte turneringer, noe som signaliserte at dette, i motsetning til Duels, var en plattform de ønsket å satse seriøst på. I tillegg fortsatte de å legge til nye elementer som draft, kosmetiske oppgraderinger og jevnlige events tydelig modellert etter tavern brawls i Hearthstone. Og alt dette skjedde mens spillet fremdeles var i betastadiet; det ble ikke offisielt sluppet før i slutten av september i fjor.

KLAR TIL DYST: Startskjermen som møter deg hver gang du starter Arena.
KLAR TIL DYST: Startskjermen som møter deg hver gang du starter Arena. Foto: Skjermdump av spillet til Wizard of the Coast til LLC

Vi har snakket med Andre Liverød, som i tillegg til å være sentral i Magic Arenas streaming-miljø er grunnlegger av Magicnettstedet aetherhub.com.

“Jeg hev meg på Magic Arena så fort jeg hørte annonseringen og så de første skjermbildene;
det var ingen tvil om at det var dette jeg hadde ventet på.

 

Hva det var som gjorde at Magic Arena var noe du ville satse på, fremfor for eksempel Hearthstone eller Magic Online?

– Magic har en historie ingen andre spill kommer i nærheten av; selv etter 26 år lever spillet i beste velgående og har en veldig bred appell. Du kan spille det rundt kjøkkenbordet med venner, reise verden rundt for å delta i gigantiske turneringer eller bare fordype deg i verdenene, historiene og illustrasjonene. Jeg har lenge savnet en fullverdig digital versjon av Magic, jeg prøvde Magic Online men det var ikke noe for meg. Jeg liker Hearthstone, men det grep meg ikke på samme måte som Magic gjorde. Jeg hev meg på Magic Arena så fort jeg hørte annonseringen og så de første skjermbildene; det var ingen tvil om at det var dette jeg hadde ventet på.

Hva var det som inspirerte deg til å starte Aether Hub?

– Målet er å være «The hub for everything Magic»; en sentral hub i Magicmiljøet. Magic er et stort spill med mange grener og vårt mål er å være et tre for alle grenene. Grunnen til at vi startet er at vi så et potensiale for en side som kunne omfavne Magic som en helhet i stedet for å fokusere på en enkelt nisje som de fleste andre sider gjør. Det er kanskje ambisiøst, men det er slik jeg liker det.

FORNØYD: Andre Liverød anbefaler Magic Arena på det varmeste.
FORNØYD: Andre Liverød anbefaler Magic Arena på det varmeste.

Andres beste tips til nye Arena-spillere:

  • Ikke ha hastverk. Ta det rolig, spill deckene du får utdelt og ikke stress med å bygge noe kompetitivt.
  • Play-køen prøver å matche decks på omtrent det samme nivået, så hvis du bruker en starter deck vil du møte noe tilsvarende.
  • Ser du en gratis event så hiv deg på; det er mange morsomme variasjoner å prøve ut. Prøv også å få med deg flest mulig av de daglige belønningene; Arenas free to play-modell er temmelig generøs.

Andres beste tips til vordende streamere:

  • Nettverk og ting du gjør utenfor selve streamingen er vel så viktig som det du gjør når du er live; hvis du har som mål å vokse bør du bli en del av et lag, for eksempel vårt Team Aether.
  • Twitch er ikke spesielt flinke til å vise frem nye streamere; de som kommer dit gjør det som regel for å se på sine favoritter. Folk blar sjelden rundt på siden for å kikke slik som man gjør på YouTube; derfor bruker mange streamere YouTube for å tiltrekke seg nye seere.
  • Streaming skal være gøy; det er da det funker best, så prøv å ikke ta det så seriøst. Det er lang fra enkelt og er ikke for alle, men er du nysgjerrig, hiv deg på med utstyret du har; ikke bry deg om å kjøpe dyrt utstyr i begynnelsen.