Følg Magasinet Pegasus

Bilde: Reigns Game of Thrones

2D: Reigns Game of Thrones

Ett spill, to anmeldelser.

illustrasjoner_1a bokormen

BOKORMEN
Vi som er ivrige fans av bokserien «En sang om is og ild» har for lengst lært oss at tålmodighet er en dyd. Det må dog erkjennes at drypp fra Jerntronens univers som regel er velkomne plastre på det åpne, lengtende såret forrige bok etterlot, så da Reigns lanserte sin «Game of Thrones»-versjon av spillet ble jeg svært begeistret.

Jeg lastet ned spillet på telefonen og i det det startet og den velkjente melodien fra TV-serien møtte meg, var lykken stor. Spillet er et historiedrevet kortspill. Du sitter på Jerntronen, men blir stadig møtt av dilemmaer, presentert til deg av velkjente karakterer fra universet, som du må ta stilling til. Dette gjør du ved å enten sveipe kortet til høyre eller venstre, avhengig av hva du har bestemt deg for. Klarer man å manøvrere mellom de ulike dilemmaene forblir man sittende på tronen, men ofte kan en tilsynelatende god plan fort lede til en grusom død – akkurat som i Martins univers!

Karakterene man møter er vi godt kjent med fra bøkene, men det er tydelig at dette spillet heller mot TV-seriens fremstillinger av dem. Det var dog ingen skår i lykken for meg som nøt å lure Melisandre og plotte sammen med Arya. Dessuten er det veldig morsomt at man får kallenavn basert på valgene man tar. Blir du Arya the Sharp eller Jon the Spender? Hva slags leder du blir (og hvilket tilnavn du får), avhenger av hvilke valg du tar.

Holder det meg underholdt i timesvis på rad? Nei. Holder det meg underholdt på bussen eller på tannlegens venterom? Absolutt!

4 av 5 vargerwolf

illustrasjoner_1b serieslukern

SERIESLUKER’N
Tidenes TV-serie, «Game of Thrones», tok desverre slutt mai i fjor. Til tross for at serieavslutningen nå næmer seg sitt ettårsjubileum, forsøker jeg stadig å slukke sorgen med alt jeg kan finne av GoT-tematiserte ting. Dermed lastet jeg ned Reigns Game of Thrones uten store forhåpninger, og ble positivt overrasket. Grafikken er morsom og musikken og lydeffektene tar meg straks tilbake til universet jeg elsker mest. Det hele går ut på å forbli på tronen i King’s Landing så lenge som mulig, og dette kan vise seg å være overraskende vanskelig. I begynnelsen tok jeg raske avgjørelser og havnet fort i dødelige kniper som kunne involvere alt fra snikmordere til illsinte folkemengder. Spillmekanikken fungerer godt til formatet, men ikke forvent et komplekst strategispill. Dette er først og fremst god stemning og lett tilgjengelige power fantasies.

En ting som er bra med spillet er at man kan enten spille en kjapp runde, hvor man bare spiller seg gjennom én livssyklus til en konge eller dronning, eller virkelig sette seg ned og spille mange regjeringstider på rad. Man får også ulike oppdrag i begynnelsen av hvert nye spill som det er morsomt å forsøke å finne frem til, ettersom man får nye kort presentert.

Etterhvert blir spillet litt repetitivt, og jeg spiller ikke med like stor iver nå som da jeg først lastet det ned – men en gang i blant er det gøy å ta turen til Westeros og prøve seg som regent igjen, om enn bare i fem minutter!

4 av 5 ravner raven black