Følg Magasinet Pegasus

Foto: Mai-Lene Alsos Sandbakk

Anne the Archer sin grunnpakke for en moderne viking

Kopp 300kr

Om den er laget av tre, horn eller keramikk spiller ingen rolle. En kopp du kan henge i beltet eller legge i veska er uvurderlig på ethvert vikingmarked, uansett om du er «dagsviking» eller bor i leiren. Den norske sommeren kan være veldig varm, og når man er i konstant aktivitet er det ingenting som er viktigere enn å unngå å bli dehydrert. Alle vikingmarkeder har vannstasjoner hvor man kan fylle koppen sin, og på noen kan du til og med få kjøpt forfriskende hjemmelaget saft, eller andre forfriskninger. Selv om du drikker brus eller iste føles det mye bedre å drikke det fra en historisk kopp enn fra en plastflaske!

1

Veske 600kr

Eller kurv, eller en historisk ryggsekk. På markeder er det mye flott å handle, og da anbefales det å ha noe å bære varene du har kjøpt i. Det er ingen på et marked som tilbyr plastposer, men hvis du er heldig vil det være noen som har en av papir. En veske er nærmest helt nødvendig å ha på et marked, for å bære med deg de nyanskaffede skattene dine.

3

Beltepung 250kr

I tillegg til veska kan det være greit å ha en mindre pung hengende fra beltet. Vikingklær har ikke lommer, så det er veldig praktisk å ha et sted å legge mobilen, nøklene og lommeboka, så du slipper å rote nede i den store vesken din hver gang du trenger en av delene.

2

Hette 800kr

I år har vi i Norge opplevd en sommer uten like! Varmerekorder ble slått og plantene tørstet etter regn! Når det er sagt så er vi jo ellers bedre kjent med litt rufsete vær og det er spesielt her at en hette kommer inn. En hette hengende fra beltet, eller liggende i veska er bestandig en god ide. Noen ganger er det greit med en hette av lin, som beskytter hodet fra sterkt, direkte sollys. Andre ganger vil en hette av ull komme godt med, for å beskytte hode og skuldre fra vær og vind.

4