Følg Magasinet Pegasus

Påskens beste brettspill!

Påsken står for døren og for mange betyr det hyttetur med sjokolade, peiskos og ikke minst brettspill. Om du lurer på hvilke spill du skal introdusere til nære og kjære behøver du ikke lete lenger, her kommer våre beste tips for påskeferien!

 

Leder for Fredrikstad kort- og brettspillklubb Simen A. W. Olsen og styremedlem i Oslo Kvinnelige Spillforening Anna Kärrstrand kommer her med sine beste brettspilltips.

Simens favoritter denne påsken:

King of Tokyo
Årets påskehyttetur-spill må være King of Tokyo. Den passer for hele familien, selv de som ikke nødvendigvis er veldig glad i å spille brettspill. King of Tokyo er et ganske simpelt spill og man trenger ikke å tenke veldig på strategi for å komme i mål. Spillet tar som regel rundt 30 minutter.

king-of-tokyo

Dead of Winter
Et litt bredere spill som jeg anbefaler er samarbeidsspillet Dead of Winter. Vi i Fredrikstad Kort- og Brettspillklubb har nettopp hatt kurs i spillet; fordi vi syntes det er skikkelig gøy! Dead of Winter handler det først og fremst om å overleve en zombie-apokalypse, men hver enkelt får også et helt eget oppdrag; noen kan bli en forræder! Spillet er basert på et såkalt Crossroads-konsept, hvor man plukker et kort som gir deg et valg som kan gi deg en god fordel eller ha katastrofale utfall. Man kan også laste ned en iPhone-app som er å anbefale som erstatning for de originale kortene, da vet ikke spillerne hva som skjer før et valg er gjort! I tillegg er det lest opp av Eric Summerer som gjør det hele enda mer spennende. Man bør sette av et par timer til dette spillet.

99769cef-43ad-4283-bec6-54aa702f49a5

Splendor
Et annet typisk hyttespill er Splendor. Splendor tar jeg opp rett og slett fordi den er på 50% rabatt i disse dager hos Ark. Genialt kjøp! GO! Splendor handler om å få 15 poeng raskest. Dette gjøres ved å kjøpe kort, gjerne strategisk, for å nå målet. Om man kan spillet tar det rundt 30 minutter, selv om ikke folk er veldig gode på strategien.

x39-6430018272887.jpg.pagespeed.ic.B4977fpenf

Annas beste brettspilltips for påskeferien:

Shadows over Camelot
Intriger, bedrageri og invaderende anglosaxere! I Shadows over Camelot er du og dine medspillere riddere av det runde bord, og dere må forsvare Albion fra drager, mystiske svarte riddere og hekser. Når alle jobber sammen kan dere oppnå mye, men en av dere kan være en forræder som setter kjepper i hjulet. Finn ut hvem som har æren i behold, og hvem som har havnet i ondskapens klør før Albion faller og Camelot blir ruinert! Hvis dere setter opp Shadows over Camelot, så vær forberedt på at det kan ta 1-1.5 time.

 91pmWHwRy7L._SL1500_

Ricochet Robots
Har du noen gang vært midt i ett brettspill, og så må noen gå til grillen eller passe barna og allting må pauses? Glem dette problemet med Ricochet Robots! Her kan man komme og gå. Alle spillere (ved bordet) forsøker å finne en sekvens av forflytninger som leder en robot til målet. Å finne en løsning kan virke enkelt, men robotene har ingen bremser og når de begynner å røre på seg så kjører de til de treffer en vegg. Når en spiller har funnet en løsning forteller de hvor mange forflytninger som trengs for å nå målet og da har alle de andre spillerne 1 minutt på å komme på en bedre løsning!

WEB_Image Ricochet Robots Brettspill -677099524

Hive
Utendørs, på flyet, på hyttegulvet? Spiller ingen rolle – Hive kan du spille hvor som helst. Du bygger opp ditt innsektsbol, og må beskytte din bidronning fra å bli omringet av motstanderen, samtidig som du forsøker omringe deres! Spillet likner sjakk men krever ikke noe brett for å spille, og alle over 10 år kan enkelt lære seg reglene. Ett parti Hive tar bare 10-20 minutter, men du kommer til å ville ha revansj!

TCI001