Følg Magasinet Pegasus

Kort sagt!

Hvordan spiller man slike festspill?

Samtlige av de kortbaserte festspillene er svært enkle og har relativt like forløp: Ved hver runde stiller en spiller et spørsmål eller leser en ufullstendig setning fra et kort, og alle de andre svarer eller fyller ut setningen med sitt morsomste  svarkort.

Pegasus tar en titt på de norske versjonene av det populære spillet Cards Against Humanity.

For hele fem år siden kom brettspillet som skulle få mangt et kinn til å rødme og tær til å krølle seg: Cards Against Humanity!

Det nå velkjente brettspillet, som går ut på å danne morsomme og som regel svært politisk ukorrekte setninger, ble laget av en gjeng med alumni-venner som et festspill til nyttårsaften. Etter en runde med svært vellykket crowd founding kom spillet seg også ut på markedet og siden den gang har det frydet og fornærmet verden over.

Antihuman

Også i Norge ble spillet tatt vel i mot, faktisk så godt at det har blitt laget flere norske versjoner av spillet. Pegasus har tatt en titt på de ulike for å se om vi tar sjansen på å dra frem noen av dem i løpet av årets juleferie.

 

Anti Human

Spillet blir ofte omtalt som den første norske versjonen av Cards Against Humanity. Effekten er ikke overraskende det at spillet umiddelbart er mer aktuelt for den gjengse Kari og Ola Nordmann, ettersom de spøkefulle kortene retter seg mot karakterer og eventer vi selv har kjennskap til. Selv om Cards Against Humanity er morsomt ble det hele enda bedre når man kan ta med Sølvguttene, Tande P og Møllers tran på leken.
Anti Human får poeng for å være først ute, men er litt pricy. For sine festlige 550 kort må du ut med 499 kr på Gamezone.

 


kort på kanten

Kort på Kanten
Kort på Kanten er nykommeren av festspillene og omtaler seg selv helt korrekt som et skamløst partyspill. Spillet drar nytte av sin unge alder og dermed sine dagsaktuelle kort, dagens ungdom ler mer av John Carew enn Tande-P. Dette er også den mest “familievennlige” versjonen av kortspillene. Som produsentene sier selv: En av hovedtankene bak Kort på Kanten er at ingen enkeltkort skal være ufine, rasistiske eller mobbende på egenhånd, det må skje ved at spillerne kombinerer. Spillet får også en stor stjerne i boka ved å tilby en gratis versjon som kan printes ut fra nett – humor til alle! Skulle du allikevel ha noen kronasjer kan du bestille den røde esken på spillets egen nettside til 299 kr nå før jul.

 

 

Politisk Ukorrekt

politisk ukorrekt

 

Dette spillet lever virkelig opp til navnet sitt. Av de tre norske festspillene omtalt her er dette det siste du bør bla opp når bestemor er på besøk første juledag. I Politisk Ukorrekt finner du drøy og til tider vulgær humor. Om det kiler i latterbeinet ved tanke på å harselere med “store, saftige, deilige mannepupper” eller Guds ereksjon så er dette helt klart spillet for deg. Spillet har en anbefalt aldersgrense på 18 år og du får det til 250 kr på Ark.

 


Teksten i denne artikkelen er lisensiert under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. Denne lisensen gjelder kun for tekst og ikke for bildematerialet i artikkelen.Ved bruk av tekst settes det pris på om det linkes til denne siden og at vi blir gjort oppmerksomme på bruken. E-post: pegasus@n4f.no.