Følg Magasinet Pegasus

Første runde er i gang

Magisk norgesmesterskap

Høsten er mesterskapssesong i Magic: the Gathering, og forrige helg var det norgesmesterskap for første gang siden 2011.

Den fjortende og femtende oktober ble det avholdt offisielt norgesmesterskap i Magic: the Gathering for første gang siden 2011, og vi gratulerer Simen Skrede Reigstad med førsteplassen! Sammen med finalist Thomas Madland og pro point-leder Andreas Isaksson utgjør de det norske landslaget når verdensmesterskapet for lag holdes i Nice den første helga i desember.

Første runde er i gang
Første runde er i gang.

I år ble norgesmesterskapet spilt over syv innledende runder hvor de åtte beste spillerne gikk videre til sluttspill. De fire første rundene var standard constructed etterfulgt av tre runder booster draft; sluttspillet var standard. Kvartfinalene ble vunnet av Reigstad, som spilte blåhvit Approach, Thomas Madland, som spilte Sultai Energy, Tore Johan Sørum og Nicolai Herzog, begge med Ramunap Red. Herzog er Norges store Magickjendis, med plass i hall of fame og to førsteplasser i tidligere norgesmesterskap, men i semifinalen måtte han gi tapt til Madland.

Torrential Gearhulk Approach of the Second Sun Regal Caracal

Reigstad tok ned Sørum i sin semifinale, og møtte så Madland i finalen. Sultai Energy har ikke en spesielt god matchup mot Approach i første spill; de ikke er raske nok til å vinne før Approach stabiliserer, og de interaktive kortene deres gjør stort sett veldig lite i matchupen. Approach har derimot en rekke kort som gjør det vanskelig for Sultai å vinne, og kan stort sett gjennomføre planen sin i fred og ro. Etter første spill blir matchupen mye jevnere, siden Sultai kan bytte ut de døde kortene sine med sideboardkort som faktisk gjør noe, mens Approach på sin side kan endre planen sin ved å ta inn kort som Torrential Gearhulk og Regal Caracal. Dette gjør det vanskelig for Sultai å vite hva de skal være forberedt på.

Kvartfinaler. Roy-Arne de Wilde dømmer.
Kvartfinaler. Roy-Arne de Wilde dømmer.

 

 

Første spill gikk som forventet, med en kjapp seier til Reigstad. Spill to tok mye lengre tid,  men Reigstad klarte til slutt å dra det i land og vant dermed 2-0.

 

Blåhvit Approach er en klassisk kontrolldeck; den har få eller ingen skapninger i maindecken og fokuserer på å hindre motspilleren fra å vinne og utmatte ressursene hans før den vinner ved å spille Approach of the Second Sun to ganger. Vi kontaktet Simen for å høre litt om turneringen fra hans ståsted:

 

For det første: Gratulerer så mye! Trodde du på forhånd at du kom til å nå så langt?

Håpet og målet var å komme til finalen for å få en plass på landslaget, men at jeg skulle komme meg dit ubeseiret hadde jeg aldri trodd. Jeg hadde veldig god flyt hele helgen.

 

Fra venstre til høyre: Herzog, Reigstad, Madland, Sørum
Fra venstre til høyre: Herzog, Reigstad, Madland, Sørum.

Vil du fortelle kort om hvilken deck du valgte å spille i standard og hvorfor?

Jeg har alltid vært en kontrollspiller, så at de printet Opt, Search for Azcanta og Approach of the Second Sun gjorde meg veldig glad. Jeg vurderte lenge blåsvart kontroll, men mine venner fra Bergen forventet mye Temur (som er en kjempegod matchup) og blåsvart (som er en helt ok match). Jeg møtte 2 Temur og en rødgrønn deck, så valget var bra for standard.

 

Hadde du noen klar strategi for draft-delen på forhånd?

Jeg hadde ingen klar strategi på forhånd; jeg var bare klar for å følge de signalene jeg fikk. Selve draften føltes litt rotete, og selv om jeg holdt meg i 2 farger (rødt og svart) var jeg veldig usikker på om jeg hadde valgt riktig. Jeg ble heldigvis belønnet i pakke 3 med flere solide svarte kort, så decket ble bra til slutt.

 

Var det noen kort i noen av formatene som virkelig overgikk alle forventninger, eller som viste seg å være mye svakere enn du trodde?

Search for Azcanta har vært kjempegod gjennom hele turneringen, men det var ingen overraskelse. Opt har vært det kortet som jeg har likt best. Man tenker ikke så mye over det, men Opt gjør alt du vil. Den gjør at du kan holde svakere hender, hjelper deg å treffe land når du trenger det og sent i spillet er den et billig kort som hjelper deg å finne kortene du trenger til enhver tid.

Opt Search for Azcanta searchfor

Kan du fortelle kort om den vanskeligste eller mest spennende matchen du spilte i løpet av turneringen?

Den vanskeligste kampen var uten tvil semifinalen mot Ramunap Red. Ikke bare var jeg veldig spent, siden seier ville bety landslaget, men det er definitivt den verste matchupen jeg har. I testing kuttet vi en Aether Meltdown fra maindecken for å ha bedre matchup mot kontroll, og vi gikk ned en Regal Caracal i sideboardet for en ekstra Torrential Gearhulk. Både kamp en og to var veldig jevne, og nære, men jeg trakk gode svar og fløt godt.

 

Har du noen råd til spillere som vil prøve seg på tittelen til neste år?

Eneste tipset jeg ville gitt er å velge seg ut en deck i god tid før turneringen, og spille den så mye som mulig. Det er mange små detaljer og interaksjoner man ikke nødvendigvis tenker på som kommer opp til alle tider, og det er bedre å møte disse før selve turneringen. Draft mye, les artikler online; det har hjulpet meg.