Følg Magasinet Pegasus

Ustabile magikere og gale vitenskapsmenn

I desember får Magic sitt første sølvkantede tullesett på over ti år.

I 1998 ga Wizards of the Coast ut Unglued, et humoristisk Magic-sett som ikke var beregnet på (eller lovlig i) turneringsspill. Kortene var fulle av vitser, referanser og regler som ikke egnet seg for kompetitivt spill, og hadde sølvkanter for å skille dem tydelig fra vanlige utgivelser. Settet fikk raskt en tilhengerskare og har kultstatus den dag i dag. Dessverre virker det som om ledelsen i WotC hadde noe urealistiske forventninger til hvor godt settet ville selge, og trykket så mange kort at de endte opp med å måtte destruere usolgt produkt. I 2004 fikk det allikevel en oppfølger, Unhinged. Da denne heller ikke solgte så godt som forventet ble fremtidige sølvkantede sett lagt offisielt på is for overskuelig fremtid.

Chicken à la King   BINGO

Mark Rosewater, Magics sjefsdesigner, var på sin side overbevist om at det fantes et marked for sølvkantede sett; man måtte bare ha realistiske forventninger og et godt design. For en tid tilbake fikk han endelig klarsignal til å prøve på nytt, og i juni i år ble Unstable annonsert. Temaet denne gangen er gale vitenskapsmenn, og disse er fordelt på forskjellige fargekombinasjoner med forskjellige konsepter. For eksempel er rødt/sort superskurker som vil ta over verden og grønn/hvit er bioingeniører som lager bisarre hybridvesener.

Steamflogger Boss   Bee-Bee Gun

Den største nyheten i Unstable er at Contraptions endelig ser dagens lys. Contraptions startet som en spøk på ett enkelt kort i Future Sight, et sett som skulle vise glimt av spillets mulige fremtid. Noen av kortene fra Future Sight har blitt trykket i senere sett, andre har inspirert nye kort, og andre har bare pekt mot en fremtid som aldri ble noe av. Steamflogger Boss var med hensikt laget for å være i siste kategori; hele kortet var ment som en spøk, med referanser til “assembling Contraptions”, konsepter som ikke fins i spillet. Så begynte folk å spekulere i hva slags fremtidige kort som kunne få Steamfloggers kryptiske tekst til å gi mening, og så ballet det på seg. Mark Rosewater lovet på et tidspunkt å ikke pensjonere seg før han hadde løst problemet, og i Unstable fant han endelig settet å gjøre det i. Løsningen ble for omfattende til å oppsummere i denne artikkelen, men forklaringen finnes for eksempel her.

Unstable slippes den niende desember, og feires med drafthelg på deltagende spillbutikker.