Følg Magasinet Pegasus

Fantastisk kultur på agendaen!

cosplay2

Endelig gjøres det rom for formidling av fantastisk kultur i hovedstaden!

Det er gledelig å se at stadig flere etablerte institusjoner har begynt å ta den fantastiske kulturen på alvor og åpner sine platformer for formidling av dette. Teknisk Museum har allerede gått i bresjen med sin Game On 2.0-utstilling som ble avsluttet januar i år. Nå er det Astrup Fearnley Museet som står for tur, både med et manga- og animeforedrag i kveld og cosplay-aften 4. mai.

 

De nye arrangementene kommer i kjølvannet av museets svært populære utstilling Murakami by Murakami, som holdes frem til 14. mai i år.

 

 

At utstillingen er populær kommer ikke som noen overraskelse. Ikke bare er det første gangen Murakami har en soloutstilling i Skandinavia, men nettopp fordi utstillingen hans tar for seg japansk populærkultur, anime og manga. Uttrykksformer som er enormt populære og som stadig flere kjenner en stor tilknytning til. At museet i forbindelse men utstillingen da arrangerer både foredrags- og cosplaykvelder er helt naturlig. Men slik har det ikke alltid vært, så det skal absolutt applauderes.

 

Gi oss mer!

Vi i Pegasus ønsker oss mer av dette, vi får ikke nok. Flere utstillinger med fantastisk kultur som tema og flere kvelder hvor de fantastiske fritidsinteressene står i sentrum. Hva med en e-sportturnering på teknisk museum neste gang? Eller en sci-fi- og fantasyfilmfestival på Filmens hus? Vi er klare: entertain us!


Teksten i denne artikkelen er lisensiert under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. Denne lisensen gjelder kun for tekst og ikke for bildematerialet i artikkelen.Ved bruk av tekst settes det pris på om det linkes til denne siden og at vi blir gjort oppmerksomme på bruken. E-post: pegasus@n4f.no.