Følg Magasinet Pegasus

Minh Hoang, flickr.

Min bratte læringskurve i verdenen av Pokémon og TCG

Jeg satt hjemme på fredag morgen og hadde fri fra jobb. Samboeren min var på jobb, minstemann var levert i barnehage og jeg hadde akkurat levert eldstemann på skole. Klokken var 08:30 og jeg diskuterte med meg selv hvordan dagen skulle tilbringes. Sengen var jo selvfølgelig fristende etter en hektisk periode på jobb, men jeg kunne ikke la være, det var noe inni meg som ikke var riktig, jeg følte kanskje litt abstinenser, en mangel, et kort som ikke stemte i det dekket jeg hadde sittet og jobbet frem til klokken 02:49 natten før…

 

Matthew Rea, Pokémon-entusiast!
Matthew Rea, Pokémon-entusiast!

Vipps så var det frem med ipaden og så logge seg inn på Pokémon TCG online. Kikker på klokken etter en stund og en time hadde allerede passert. For ca. 5-6 uker siden så hadde ikke dette vært virkeligheten min, for da visste jeg knapt hva Pokémon var. Jeg visste jo at det var noe som het Pokémon og en eller annet dyr som het Pikachu, men det i en alder av 39 år. Jeg hadde jo selv samlet på panini klistremerker i form av transformers og fotballag da jeg var liten. Samtidig som i de siste to årene har jeg og min, nå 7,5 år gammel sønn, samlet på premier league fotballkort.

 

Mitt kjærlighet for Pokémon og TCG kan man si var vel ikke akkurat en ren tilfeldighet. Som nevnt så startet det for ca. 5-6 uker siden hvor mine 2 barn hadde fått 500 kr hver til å bruke på hva de ville. Yngstemann var opptatt av Paw Patrol og kjøpte figurer til dette, men eldstemann ønsket å kjøpe seg Pokémonkort fordi dette hadde gutta pratet om på skolen. “Javel” tenkte jeg, han kunne jo ha brukt de på fotballting isteden var kanskje det jeg ønsket. Men nei, han ville ha Pokémon kort. Så denne lørdagen reiste vi til butikken for å kikke. Etter mye hjelp fra butikkansatte kom vi ut med et samlealbum med pokéball på, en EX box og noen booster pakker. Hjemme så ble alt av emballasje fjernet og vi gikk nøye gjennom produktene. Nye figurer med rare navn, attack, energi og ikke minst kul grafikk ble diskutert, uten at vi egentlig visste hva det betydde. Etter hvert så ble kort plassert i mappen i riktig rekkefølge. Etterpå kjente jeg en litt sommerfugl i magen, dette hadde noe sammenhenger med samling av fotball kort, dette var kjempegøy.

pokemontcg
Matthew på arrangement med Pokémania Samlekortforening.

 

Dagen etter ble det litt titting på finn.no. Pokémon til salgs sto det, kontaktet selger og fikk en stor pakke med mange kort til en av seriene. Disse kom i posten og ble plassert i samlepermen. Etterpå fikk jeg litt mer kontakt med selger som var utrolig hyggelig og hjelpsom overfor en uvitende person som meg. Han hjalp meg å forstå litt mer om hva vi drev med og tipset meg om pokellector, facebook gruppen Pokémania samlekortforening og Pokémon-kort Norge kjøp/selg/bytt. Da var det selvfølgelig ingenting annet å gjøre enn å melde seg inn. Dagen etter var det en boks med tilhørende blyanter og ark på facebook siden. Jeg tenkte at dette kunne være fint til oppbevaring av overskudd av kort og så kunne barna få tegne sakene. PM til selger med et bud på 200 kr. Fikk beskjed tilbake at dette var det ikke vært, men kunne få det for 150 kr inklusive frakt. Jeg fikk nesten en tåre i øyekroken, for en fantastisk ærlighet av en utrolig hyggelig person og selvfølgelig ble salget gjennomført. Jeg vil bare legge til at boksen blir ikke brukt som oppbevaring for kort, men som matboks for gutta.

 

Nå var det gjort. Jeg hadde blitt bitt av basillen. De siste 5-6 ukene har blitt brukt til mye Pokémon innimellom en hektisk hverdag av jobb, familie, fotballtrening, fotballkamper og de 100 andre tingene jeg skulle ha gjort i løpet av uken. Men den gleden jeg får fra Pokémon, de menneskene jeg møter eller har kontakt med er jo en type terapi kan man si. Dette har engasjert med såpass at jeg har meldt meg inn i Pokémania samlekortforening, jeg og en hyggelig jente holder på arrangere en meetup i Drammen, jeg har pratet med biblioteket om å “selge” Pokémon til publikum, undersøker egnet lokaler vi kan spille litt og treffes i, undersøker hvordan man kan bli professor mtp. Pokémon-liga (selv om dette er et langsiktig mål) og generelt kartlegger og skaper relasjoner med andre Pokémon-interesserte. Men jeg hadde ikke vært foruten. Noe av de menneskene jeg har truffet, pratet med på facebook osv. og ikke minst den gleden av Pokémon-kort og TCG er bare helt fantastisk og gir en varme i kroppen.

 

Etter denne korte tiden har vi nesten fylt opp de 4 siste seriene i samlingen og gleder oss til høsten når en ny serie blir lansert. Ikke minst har jeg funnet ut at en turn one turtonator GX kombinert med Kiawe er en bra veldig start☺  Nå driver jeg en pokémonliga i Drammen sammen med en kompis og vi bruker mye tid på å reise til pokémonligaer i Oslo og Moss for turneringer og hyggelig samvær.

Som tittelen sier “min bratte læringskurve i verdenen av Pokémon, [Pokémania samlekortforening] og TCG” hadde jeg ikke vært foruten og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Les mer om