Følg Magasinet Pegasus

Night in the Woods

maxresdefault

Navnet “Night in the Woods” fremmaner indre bilder av B-film-titler med medium-til-forferdelige plots og karakterer – men dét er det eneste negative denne anmelderen kan si om dette spillet; At tittelen, umiddelbart, lyder litt corny. Men hva så med resten?

 

Night in the Woods” er et spill, hvis største styrke er dens fortellertempo og historie. Resten av spillets opbygning legges rundt denne faktoren, og også disse virker heldigvis gjennomtenkte og er dyktig utført.

 

Du spiller som karakteren Mae Borowski, en humanoid katt, som etter å ha droppet ut av college, beslutter seg for å vende tilbake til sin hjemby. Byen er en forfallen og tidligere mineby, ved navn ‘Possum Springs, og det virker for våres katt, som om noe er annerledes i byen hun har vendt tilbake til. Kanskje er det kun fordi alle vennene hennes har kommet seg videre i livet siden college, og har fått seg jobber, mens hun stadig er arbeids -og målløs. Men merkelige ting begynner å skje, lyset forsvinner, det blir kaldere og bladene faller av trærne.

1de5cd4e8a02be79801cbf680e162804

 

God oppbygging

Spillet er et Adventure Game, med fokus på utforskning og i ekstra høy grad sin historie.
Fra første sekund suges du inn i spillets univers. Karakteren du spiller, er veldig ærlig satt sammen, og er nyansert i sin personlighet. Hun er skrevet med tanke på at hun skal virke ekte. Hun har gode sider, dårlige sider, styrker og svakheter. Du begynner hurtig å føle, at historien er verdt å følge med på, for de fleste av karakterene du møter er vel så interessante. Spillet tar seg tid til å lage en introduksjon til universet sitt og hvordan dét ønsker at du skal føle for din karakter, innen karakteren blir kastet ut i forskjellige strabasiøse utfordringer.
Man forstår karakteren og dens verden, før denne blir påvirket ut over det normale. Med andre ord kan man si at brett og brikker blir satt nøye opp før man begynner på selve spillet.

screenshot8

 

Herlig spydig indre dialog!

Grafikken og stilen er fargerik og veldig detaljert. Farger springer ut i øynene på deg og det samme gjør spillets grafikk. Alt virker gjennomført og polert, og spillet overrasker mange ganger med sin visuelle side.
Spillets historie drives i stor grad fremover gjennom svært velskrevne dialoger, som er både intelligente og velformulerte, og spillets humor er ikke til å benekte. Du føler ikke at du er tvunget til å lese den, men at du har privilegiet å få lese den. Tempoet historien fortelles i er timet perfekt, og du befinner deg mest av alt i et sweetspot av “Oj det er spennende det jeg gjør nå, men hva mon tro er det neste som vil skje?
Det er masser av scener i spillet som er designet til å gi deg tid til å sette deg inn i karakteren og dens verden, samtidig som at du er underholdt over måten dette skjer på, i tillegg til den fantastiske dialog og mononlog. Et eksempel på dette er når du i spillet står foran speilet og kler på deg, imens du lytter til din karakters indre monolog omkring tøyvalget. Det høres kanskje kjedelig ut, men tro meg, det er stikk det motsatte.

6db49da3d08e333ab6b4aa10e6ba2a5e

 

Anbefales på det varmeste

Night in the Woods”, utviklet av  ‘Infinite Fall’ og utgitt av ‘Finji’, er et spill som demonstrerer hvor langt du kan komme, hvis bare historien er skrevet godt nok. Og her er den ekstremt velskrevet.
Spillet hadde sin start på Kickstarter, og er sådan også nok en suksesshistorie, om et vel mottatt dataspill som har blitt til via crowdfunding. Kanskje vil disse to elementene til sammen være med på å sørge for at spillindustrien går en lys fremtid i møte? 
Spillet ble utgitt d. 28/2-17 til PC, PS4, MacOS samt Linux.

Lyst til å selv ha fornøyelsen av å spille dette? Sjekk ut hjemmesiden her eller besøk spillets side på Steam!

Les mer om