Følg Magasinet Pegasus

Hellblade: Senua’s Sacrifice

Hellblade: Senua’s Sacrifice er et spill for sansene dine. Det er den helt spesielle stemningen og atmosfæren som gjør dette spillet til en opplevelse du aldri vil glemme.

pmf4wjb1tiwnug8ldbkb

 

 

Historie

I Hellblade følger du hovedpersonen Senua og opplever verden gjennom hennes øyne. Vi tas gjennom en mørk og alvorlig historie som ikke er for barn. Du beveger deg rundt og forsøker å forstå hva du oppfatter, som objekter som står på rekker eller tegn som gir en sammenheng som ikke var der før.  Det er mange velkomponerte puzzles du må løse og hver gang ett blir løst skapes det en dypere forståelse for historien i sin helhet.

 

Målet er å portrettere psykose og synsforstyrrelse, og det lykkes fullt ut. Til tider så godt at jeg følte meg direkte utilpass. Innlevelsen i historien holdes oppe av en konstant mistenkelighetsfølelse. Du er alltid tilstede og engasjert i hva du foretar deg, for du kan jo egentlig ikke vite helt hva som foregår, men du vet at du er redd og fanget av det. Dette betyr også at når du endelig får oppleve en smule lys i alt dette mystiske mørke, blir det en kontrast så sterk at det virkelig får gjennomslag. Du vil bli påvirket av dette spillet og du vil bruke kanskje flere dager på å summe deg etter opplevelsen.


Positivt

 • Enormt velskrevet
 • Fantastisk atmosfære
 • Mystisk
 • Innlevelse på aller høyeste nivå
 • Fabelaktig helhet og godt samspill med resten av spillets deler

Negativt

 • Kan bli FOR uhyggelig, og skremme folk vekk fra en ellers fantastisk spillopplevelse
  Tips: Spill i dagslys hvis dette er et problem, for dette spillet må du ikke gå glip av!

Karakter for Historie: 10/10

 

jqmcaf5bdwgihmvo1k6z

 

lba0mnzzwo0cqv6xrmdg

 

Spillmekanikk

Det første man oppdager er at visse ting er gjort helt annerledes og hvor godt dette funker for å knytte gameplayet til atmosfæren. Det er som om spillet i sin helhet jobber for å få stemningen frem hvor enn det er mulig; dette involverer f.eks. spillerens HUD – det er nemlig ikke noen! I stedet kommer det hviskende stemmer, med skremmende og sinte råd og tips til ens avatar og slik også til spilleren. Dette hjelper innlevelsen og gjør at hele spillet føles nærmere en selv, historien til Senua blir også din historie. Likedan er det heller ikke noe Minimap eller Objective Marker. Du blir ikke holdt i hånden og det er absolutt slik med vilje. Du tviler konstant på om du kan stole på spillet, som nok en gang knytter seg sammen med historien og atmosfæren (bravo)! Å fortelle om alle mechanics ville avslørt en hel del av overraskelsene, så alt jeg vil si er at du kan være trygg på at de er svært godt utarbeidet. Dette er noe jeg håper andre spillutviklere vil bruke som inspirasjonskilde.

 

Kampdelene er ikke så imponerende som resten av spillet, de føles ikke så viktig som i f.eks. Dark Souls, men de har nok innhold til at de ikke oppleves som “tynne”. Det er spesielt mot slutten av spillet at det blir intenst og alle kampene er fengslende. Saven din blir slettet ved for mange dødstilfeller som gjør at du må starte forfra i kampene. Det er brutalt og det virker. You have been warned!


Positivt

 • Intuitivt
 • Sammenknyttning gameplay og atmosfære
 • Innovativt
 • Fabelaktig helhet og godt samspill med resten av spillets deler

Negativt

 • Sammenlignet med de andre delene, er kampdelen litt tynn.

Karakter for Game Mechanics: 9/10

 

Bruk

 

Bruk2

 

Grafikk

Fengslende flott. Dette er visuelt sett ett av de flotteste spillene jeg har spilt i år. Det treffer en tone og en karakter som fasinerer. Det er store kontraster og de er utført helt utrolig godt. Du vil få flashbacks til Dark Souls i det du beveger deg gjennom lange perioder med mørke for så å bli opplyst i øyeblikk med nærmest ekstrem skjønnhet. Dette er sammenvevd med resten av spillets deler og tematikk. Jeg støtte ikke på en eneste grafisk “bug” under hele spillet, som var deilig for et spill som dette bør ikke bli avbrutt på feil tidspunkt. Det kan være forskjell på hvor godt spillet ser ut på PS4 og PC, men det avhenger naturligvis av hardwaret ditt, på PC var hvert fall grafikken perfekt. Spillet benytter seg av motion capture som i høy grad  bidrar til enda mer immersion, du er ofte i tvil om du ser et teatersykke eller spiller et spill og det er en fet opplevelse!


Positivt

 • Grafisk up-to-date og virkelig flott
 • Kjørte uten problemer, ingen bugs
 • Godt samspill med resten av spillets deler som gir en fabelaktig helhet.
 • Riktig god bruk av motion capture

Negativt

 • Ingenting!

Karakter for Grafikk: 9/10

 

Konklusjon

Dette er et spill som alle bør spille. Det er vellaget og vil nok være med på å sette standarden for hvordan mechanics blir laget i nye lignende titler. Spillet, som er utviklet og utgitt av Ninja Theory, vil følge meg i flere måneder og jeg gleder meg til neste utgivelse. Dette er en ‘must buy’-tittel. Forbered deg på gåsehud og tårefylte øyne, dette spillet vil sette sine spor.

 

Samlet karakter: 10/10  

Les mer om