Følg Magasinet Pegasus

Redd kattene!

Det er vinter og kattene er fortsatt ute – kalde og alene! Du må finne de så de kan komme seg inn i varmen.

Skjermbilde 2018-04-06 09.55.41 Skjermbilde 2018-04-06 09.59.49

Hvor er Willy – katteversjonen

Hidden Paws er spillet for alle katteelskere (med andre ord; basically alle!). I spillet er det fortsatt vinter og det er kun DU som kan redde kattene fra forfrosne poter! Gjennom å dra på en oppdagelsesferd i nydelige og forskjellige vinterlandskap skal man finne de 120 bortkomne kattene og deres garnnøster som alle har forvillet seg ute. I jakten på kattene leter du blant pingviner, i kasser, under benker og vedstabler – de kan gjemme seg hvor som helst!

 

Cat Whisperer og yarn seeker

Det er 16 forskjellige vinterøyer kattene gjemmer seg på. Du begynner på den letteste og gradvis blir de mer kompliserte å manøvrere seg gjennom for å finne kattene og nøstene. Du må klikke på alt forskjellig i jakten og blir belønnet med utspring av hjerter fra de takknemmelige kattene du finner. Å finne alle kan være vanskeligere enn man først skulle trodd og da kan man lytte til små mjau som kan hjelpe en på vei. I tillegg har spillet en “hint”-funksjon som man kan benytte seg av skulle det bli virkelig vanskelig. Hintene leder deg ikke direkte til garnnøstet eller katten men gir en god pekepinn på hvor det kan være lurt å lete. Dette er en god måte å opprettholde interessen til spillerne på ved å ikke gjøre det for enkelt å finne frem, men heller ikke tvinge spilleren til å tilbringe for lang tid på jakt etter det siste nøstet.

 

I løpet av spillet kan du oppnå syv Hidden Paws-achievements: Cat Whisperer, Meow, Meow Meow, Yarn Seeker, Friend of Cats, Did someone loose a piece of spacecraft og Penguins! – Hvem har vel ikke lyst til å bryste seg med å ha oppnådd yarn seeker eller meow meow?!


Pros & cons

+ Supersøt og behagelig grafikk

+ Fin bakgrunnsmusikk

+ Hintfunksjon

+ Veldig avslappende – nærmest meditativt

+ Billig! Spillet koster kun 20 kr på Steam

Noen (få) ganger kan styrefunksjonen henge seg opp og sende kameravinklingen i spinn. (Det skal legges til at utviklerne er svært aktive i forumet og jobber kontinuerlig med å rette opp i innrapportere hiccups).


 

P.S. For å gjøre det hele enda mer sukkersøtt er spillet er laget av en søster og bror..!


Teksten i denne artikkelen er lisensiert under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. Denne lisensen gjelder kun for tekst og ikke for bildematerialet i artikkelen.Ved bruk av tekst settes det pris på om det linkes til denne siden og at vi blir gjort oppmerksomme på bruken. E-post: pegasus@n4f.no.

Les mer om