Følg Magasinet Pegasus

Warcraft revival!

Sett deg foran peisen så skal jeg fortelle deg en historie: En historie om et firma som skulle reise seg til toppen av spillindustrien og etterlot seg en bølge av utgivelser som har overlevd helt til den dag i dag.

Du tenker sikkert “hva KAN da dette være?!” – Nei det gjør du nok overhodet ikke. Du vet selvfølgelig, med mindre du har bodd under en sten, at jeg snakket om skaperen av spill som WoW aka. World of Warcraft (giganten innenfor MMO’s), Starcraft (sagaen som i dag blir spilt i e-sportturneringer spesiellt i Korea), Heroes of the Storm, Diablo og De Ville Vikinger – for å nevne noen! Jeg snakker selvfølgelig om Blizzard!

Mange likte spesiellt godt Warcraft I-III, som var Blizzards RTS-fantasyspill som handlet om orker og mennesker i en dødelig konflikt. Det var disse spillene dannet grunnlaget for historien som ble skrevet for Blizzards MMO: World of Warcraft. Dette var mange fans ekstatsike over. Nå kunne de utforske deres yndligs-fantasiverden i sin egen 3D-karakter! Men det betydde også at warcraft-serien gikk fra RTS-sjangeren til MMORPG-sjangeren, som naturligvis gir en annen spillopplevelse. Dette var noen fans, som vektla strategidelen, ikke like begeistret for – Det betydde nemlig at det aldri ville komme et Warcraft 4!

wwr2

Videre betydde det at det siste RTS Warcraftspillet ville ble eldre og med tiden mer uaktuelt. Som igjen ville bety spillets død, ettersom en stor del av spillets overlevelse bestod i dens multiplayer-mulighet. Det var jo multiplayersiden ved spiller som gjorde at folk kunne nyte det sammen og som holdt fansen ved like. Desverre er spill, for mange, ikke som fin vin; de blir sjeldent bedre med alderen. Spesielt fordi grafikken blir utdatert og nye “nytt og skinnende” fanger etterhvert folks oppmerksomhet. Alt dette får det jo til å høres ut som om ‘RTS- Warcraft’ ikke har noen fremtid – men (dramatisk pause…) TENK IGJEN!

En gruppe ekstremt dedikerte RTS-Warcraft-fans har slått seg sammen, og har ved hjelp av Indogogo skapt en kampanje som sikter etter å gjenskape Warcraft RTS-spill med en mer moderne grafic-engine. Prosjektet kalles Armies of Azeroth og er ikke affiliert med Blizzard. Prosjektet startet for 3 år siden som et fan-/hobbyprosjekt som gikk ut på å oppdatere modellene i spillet, men har senere grepet for seg og resultert i den omtalte kampanjen på indogogo.com.

 

Prosjektets talsperson Aleksandr Nikolaev håper på å få 80.000 $ (litt over 60.000 NOK) til prosjektet. I en video på youtube kan man se hvordan Warcraft ønskes gjenskapt av folkene bak ideen – og det er imponerende å vekker nostalgiske minner å se spillet med “et nytt lag maling”. Man kan støtte prosjektet ved å donere helt ned til 5 $, men hvis du gir 25$ får du navnet ditt med i moddet, og det er mange andre fantastiske “perks” å få tak i. Så drømmer du om å gjennoppleve dine Warcraft III – gleder; hopp over til faceboksiden deres https://www.facebook.com/Warcraft.AA/ for oppdateringer.