Følg Magasinet Pegasus

Iconoclasts til topp i spillkåring

Gratulerer til vinnerne av Spillprisen 2018!

5. januar ble  Iconoclasts kåret til Årets spill 2018, melder Spillprisen. Prisen deles ut årlig og er et samarbeid mellom Virke Produsentforeningen, Spillmakerlauget og NFI.

– Vi er fantastisk stolte over å ha vunnet, og håper at dette vil føre til mer samarbeid mellom svenske og norske spill, sier Kalli Karlsson, produsent i Bifrost, om seieren.

 

 

Det ble også avholdt uoffisielt NM i Gameplay hvor TRY Apt Games gikk av med seieren og vant premien på 100 000 kr i utviklingstilskudd. Samme kveld kvalifiserte Perfectly Paranormal seg med spillet Helheim Hassle til Nordic Game Discovery Challenge-finalen i Malmø som går av stabelen 22.-24. mai.

– 2018 har vært et fremragende spillår for den norske bransjen. Tolv nominerte spill, fordelt på syv kategorier, viser både bredden og det skyhøye kvalitetsnivået på fjorårets utgivelser. Det var en sann glede å samle bransjen i Filmens Hus for å feire disse prestasjonene, ikke minst når såpass mange ildsjeler og kolleger stepper inn for å hjelpe til underveis. Og spesielt takk til Virke Produsentforeningen, som gjorde det hele mulig, forteller arrangør Magnus Tellefsen.

 

Her er alle vinnerne i årets kåring:

Beste spilldesign:
Iconoclasts (Bifrost Entertainment)

Beste teknologi:
Conan Exiles (Funcom)

Beste lyd:
Pode (Henchman & Goon)

Beste visuelle uttrykk:
Pode (Henchman & Goon)

Årets spill:
Iconoclasts (Bifrost Entertainment)

Årets spill, liten skjerm:
My Child: Lebensborn (Teknopilot/Sarepta Games)

Beste moro for alle:
Pode (Henchman & Goon)


Teksten i denne artikkelen er lisensiert under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. Denne lisensen gjelder kun for tekst og ikke for bildematerialet i artikkelen.

Ved bruk av tekst settes det pris på om det linkes til denne siden og at vi blir gjort oppmerksomme på bruken. E-post: pegasus@n4f.no.