Følg Magasinet Pegasus

Foto: Ashley Sears

Westeros: Fram og tilbake igjen

got6

Da Westeros inntok Posthallen i Oslo 26. – 30. april var Pegasus på pletten, ivrige etter å høre om hvordan de besøkende opplevde utstillingen og, ikke minst, for å selv studere våre helters drakter på nært hold. 

Pegasus tok selvfølgelig turen til HBO Nordic sin Game of Thrones-utstilling på Posthallen forrige uke. Også redaksjonen deltok ivrig i HBO Nordic sin Instagram-konkurranse, hvor man både kunne vinne en signert plakat og ikke minst bli sluppet forrest i køen, men til ingen nytte. Så etter litt over to timer i kø ble vi endelig sluppet inn i Westeros oppslukende verden.

 

Posthallen var et perfekt lokale for utstillingen, de store steinveggene fungerte godt som en ramme rundt de mektige sverdene og historisk inspirerte kostymene. Med dunkel belysning og musikken fra serien spillende kom man straks i god stemning.

got1

– Jeg er en stor fan og ser hver episode minst fem ganger, så det er verdt å ofre noen timer for å få sitte på Jerntronen. Køen var absolutt verdt det, sier Alex Kaiser fra Oslo, som selv håper at John Snow vil gå seirende ut av serien. Han var ikke alene om dette.

– Det er mye bra kostymer og sverd her. Tyrion sin drakt, kronene, kjolen til Daenerys og dragene er veldig kule, sier ‘Littlefinger’-tilhengerne Nils Eivind Hold og Nora Hodin fra Oslo.

got3

 

Pegasus må si seg enig i lovordene. Kostymene i GoT er stort sett hentet fra virkeligheten, med en klype salt. Det er mange av de ulike kostymene som kommer fra vidt forskjellige historiske perioder, og også elementer av enkeltkostymer blander årstall og steder. Det meste er likevel forseggjort og minner om virkeligheten. Det var gøy å få studert alt på nært hold og vi ble imponerte over detaljarbeidet som er lagt ned i kostymene. Et godt eksempel er broderiene av løvehoder på kjolen til dronning Cersei Lannister.

got4

got2

Et av utstillingens høydepunkter var selvfølgelig å få sitte på Jerntronen, men redaksjonen falt selv pladask for veggen «In memorial», som var dedikert til alle karakterene som hittil har gått bort. Her hang et portrett av samtlige avdøde karakterer, samt en skjerm som viste en sammensatt serie med videoklipp hvor de møtte sitt endelikt.

 

Siden Game of Thrones: The Exhibition tok turen innom Oslo, en av to byer i Europa som fikk besøket, måtte Pegasus dra på besøk, noe vi ikke angrer på. Det var riktignok drøye køer rundt hele kvartalet hver dag, men på dag to kom vi inn for å se på de praktfulle rekvisittene og kostymene. En glemte nesten strevet for å komme inn. Det er likevel vakkert å vite at fabelprosa kan engasjere så utrolig mange her i lille Norge, som nå kan vente i spenning til de neste episodene – og kanskje se minneveggen vokse stadig større.

got7