Følg Magasinet Pegasus

Emilia Clarke som Daenerys Targaryen. Foto: Courtesy of HBO

Seks plotlines som må avsluttes i siste episode

Det har foregått mye i de to siste sesongene av Game of Thrones. Likevel står mange spørsmål fortsatt ubesvart. Her er seks plotlines, i ingen bestemt rekkefølge, som forhåpentligvis blir rundet av i seriens siste episode.

Mera (og Howland) Reed

Meera Reed var en viktig karakter for Bran og hans reise nord for the Wall. Likevel var hennes avslutning i sesong 6 en veldig antiklimatisk affære, noe som man sjeldent opplever i Game of Thrones. Hinter dette til at hun og hennes familie vil vende tilbake i siste episode? Vi vet rett og slett ikke. Men det vi vet er at Meeras far, Howland Reed, er det eneste fortsatt levende mennesket som var vitne til «Tower of Joy»-hendelsen og derav vet om Jon sitt virkelige opphav. Tower of Joy er også en relativt velkjent hendelse rundt omkring i the Seven Kingdoms, spesielt i the North. Så hvis lordene i Westeros faktisk skal ha noe grunnlag, annet enn visjonene til Bran, for å støtte Jon som en Targaryen-konge, må Howland Reed pelle seg ut av sumpen han bor i og komme seg på banen. Meera fortjener et mer verdig farvel enn det hun fikk, med tanke på alle de gangene hun reddet Bran. Broren hennes ofret til og med seg selv for han! Meera fortjener en mye bedre avskjed og bør i hvert fall får en cameo i siste episode.

Meera Reed og Bran Stark i sesong 6. Foto: Helen Sloan/HBO
Meera Reed og Bran Stark i sesong 6. Foto: Helen Sloan/HBO

Bran Stark

I sesong seks ble det avslørt at the Three Eyed Raven ikke bare kan oppleve fortiden, men også til en viss grad påvirke den. «Hold the Door»-hendelsen var kanskje en av de viktigste avsløringene vi fikk gjennom sesongen. Ikke bare fordi det ga en dypere mening bak en av manges favorittkarakterer, men også fordi det åpnet så mange dører til hvordan serien ville ende. Likevel har dette ikke vært relevant for plottet siden. Bran har gått tilbake i tid, men han har tilsynelatende ikke gjort noe forsøk på å endre den. Dette er veldig merkelig i og med at Hold the Door tydelig bygde opp til noe mer enn bare Hodors opprinnelse. Derfor håpes det på at dette vil spille en ganske vital rolle i siste episode og være avgjørende for Brans karakter.

Vil Bran vise flere av sine evner i siste episode? Foto: HBO/Helen Sloan
Vil Bran vise flere av sine evner i siste episode? Foto: HBO/Helen Sloan

Edmure Tully

I likhet med mange andre karakterer på denne listen så vi Edmure sist i sesong seks da han overga Riverrun til Jaime. Siden han ble introdusert i serien har han blitt framstilt som den mest patetiske i Tully-familien og forårsaket også døden til the Blackfish, som var en veldig populær karakter. På grunn av dette vil slutten på hans karakterutvikling og skjebnen til Riverrun være noe mange hadde hatt interesse av å se og i det minste bør spørsmålet blitt om han kommer til å støtte Daenerys eller ikke være av interesse. Mest sannsynlig så kommer vi ikke til å få se mye, men et lite hint om hvordan det gikk med han og Riverrun ville mettet mange.

Hva har skjedd med Edmure Tully og Riverrun siden sist? Foto: HBO Nordic
Hva har skjedd med Edmure Tully og Riverrun siden sist? Foto: HBO Nordic

 

Robin Arryn

Produktet av den desidert verste moren i Westeros, Robin er en av de mest minneverdige karakterene fra de tidligere sesongene. Han hadde også en vill utvikling fra sesong 1-6, spesielt for å være en mindre karakter. Han gikk fra å være en skikkelig drittunge til å være på god vei til å bli en så å si respektert lord. Derfor var det merkelig at han og the Vale ikke deltok under beleiringen av Kings Landing. Styrkene til the Vale er kanskje de sterkeste i Westeros på dette tidspunktet fordi de ikke har deltatt i noen kriger enda. Ja, de sendte noen nordover for å hjelpe Jon i Battle of the Bastards, men dette er ikke i nærheten av de mange titusen soldater som de har. Vi som seere fortjener en forklaring på hvorfor han i slutten av sesong seks var fullt villig til å sende soldater nordover, men at vi siden da ikke har hørt et pip fra the Vale.

Vil vi se noe mer til Robin Arryn og the Knights of the Vale? Foto: Helen Sloan/HBO
Vil vi se noe mer til Robin Arryn og the Knights of the Vale? Foto: Helen Sloan/HBO

 

The Seven Kingdoms

Det samme gjelder de resterende regionene i Westeros. The Reach, Westerlands, Stormlands, Riverlands og Dorne har ikke hatt noe fokus siden sesong syv. Den nye prinsen av Dorne ble nevnt i episode fire av sesong åtte, men han viste seg å ikke være relevant til slaget som fulgte. Resten av regionene vet vi ikke hvordan det går med og hvordan de har reagert på den konstante endringen i den politiske situasjonen. For eksempel har vi ikke hørt noe mer om Highgarden etter at Jaime tok slottet. Hvem styrer nå? Hvem støtter de i den kommende konflikten? Slike spørsmål for alle de ni regionene i Westeros må bli besvart før rulleteksten kommer. Spesielt burde vi bruke lengre tid på the Iron Islands fordi mye av historien har utspilt seg der og derfor få en ordentlig forståelse av øyenes skjebne. Vi vet at Yara dro tilbake dit, men vi vet ikke om hun nå har tatt the Seastone Chair og er dronning over øygruppen eller om hun fortsatt støtter Daenerys og har tittelen lady.

Yara – lady eller dronning? Foto: Helen Sloan/HBO
Yara – lady eller dronning? Foto: Helen Sloan/HBO

 

Azor Ahai

Da episode tre ble utgitt var det spesielt én ting fans av serien undret seg over: Da Arya drepte the Night King gjorde dette profetien om Azor Ahai tilsynelatende ubrukelig. Men nå tyder mye på at den vil forfyllet allikevel. Siden serien begynte har nærmest alle trodd at «mørket» som blir beskrevet i profetien var the White Walkers, men det eksisterer ingen direkte referanse til dem. Daenerys sin karakterutvikling i episode fem kan tyde på at profetien heller refererte til henne. Dette er gode nyheter for de som ønsker at Azor Ahai, som har blitt hintet til i så lang tid, faktisk har en betydning for slutten. Det finnes også mer bevis for at dette er retningen serien vil gå. Azor Ahai lagde i følge legenden et sverd som kunne bekjempe mørket. Han gjorde dette ved å jobbe på det i 100 dager og 100 netter for å så kjøle det ned ved å spidde sin elskede gjennom hjertet. Dette gjorde at hennes sjel bandt seg til sverdet og dermed ble Lightbringer til. Mange mener at Longclaw vil bli til Lightbringer, og hvis Jon ender opp med å drepe Daenerys med det, vil den delen av profetien også gå i oppfyllelse. Hvis Longclaw da får de magiske kreftene til Lightbringer vil kanskje Jon klare å kue Drogon. Heri ligger det en mulighet til å blidgjøre mange profetitilhengere. Kan dette være den siste twisten i dette tiårets største TV-serie?

Vil Azor Ahai-profetien gå i oppfyllelse i siste episode? Foto: Helen Sloan/HBO
Vil Azor Ahai-profetien gå i oppfyllelse i siste episode? Foto: Helen Sloan/HBO