Følg Magasinet Pegasus

Hyperion på Pride

På Pride Park, som i år ble avholdt på Spikersuppa, deltok Hyperion på ungdomsområdet sammen med Skeiv Ungdom og Ung Info. Vi stilte glade opp med våre ettertraktede brettspill, pluss den legendariske Fotoboksen til KANDU og en buttonmaskin. Dagene bød på variert vær fra Værgudene, men ettersom man ikke trenger sol og blå himmel for å være glade og spille brettspill med hverandre, så holdt vi humøret oppe.

IMG_4503

Fotoboksen var nok den meste populære attraksjonen og mange glade besøkende tok fine bilder med sine venner som så ble lastet opp på Skeiv Ungdom sin Facebookside. Vi frivillige ble selvsagt også fristet og tok fine bilder sammen med hverandre. Buttonmaskinen ble også hyppig brukt, både med de ferdigprintede designene for anledningen og kreative kunstverk fra ivrige deltakere. En del nye brettspill ble kjøpt inn for anledningen og vi hadde et stort utvalg av brettspill, fra Den Forsvunnede Diamant til Ultimate Werewolf. Deltakere var gode til å sette i gang brettspill de kjente godt til selv, og de frivillige var flinke på å tilby å lære bort spill eller sette i gang spill og invitere med deltakere på området til å bli med.

“For hvem er Hyperion, om vi ikke er folk som sprer glede, støtte og fantastiske fritidsinteresser til folk av alle slag?”

Høydepunktet var nok på lørdagen, da vi som jobbet fra Hyperion egentlig bare skulle male flagg og skjegg på hverandre og så kom det et par folk som spurte om vi kunne male flagg på dem også. Dette utviklet seg til at bare flere og flere kom for å få flagg og lignende malt på seg, og snart ble det til at vi holdt på i cirka halvannen time, med to personer som malte og en person som satte på glitter. Det tok en stund og vi ble litt slitne og dekket av maling og glitter, men det var utrolig gøy og hyggelig da alle som kom var i så godt humør og ble så fornøyde og glade over hva vi gjorde.

Noen har lurt på hvorfor Hyperion deltok på Pride på denne måten, da vi «teknisk sett» ikke har noe å gjøre med det. Svaret er så enkelt som at vi synes det er viktig å vise at vi støtter likestilling og mangfold, og LGBTQA+ miljøet. Folk som faller utenfor normen på én måte, pleier som oftest å falle utenfor normen på flere måter. For eksempel er det ikke unormalt at de som er glade i metal og andre «alternative» sjangre, også er litt store nerder på sett og vis. På samme måte er mange av medlemmene i Hyperion  skeive på en eller annen måte. Selv om det kanskje sier seg selv for mange at vi støtter LGBTQA rettigheter, er det fortsatt fint å vise det offentlig slik at de som kanskje er usikre vet at vårt miljø i hvert fall er et sted de blir akseptert for hvem de er, uansett legning eller kjønnsidentitet. For hva er Hyperion, om vi ikke er folk som sprer glede, støtte og fantastiske fritidsinteresser til folk av alle slag?