Følg Magasinet Pegasus

Hypericon – et tilbakeblikk

Hyperions fantastiske tillitsvalgtkurs har gått av stabelen for i år!

Margrete Bjørge Katanasho, Aktivitetssekretær i Hyperion.
Margrete Bjørge Katanasho, Aktivitetssekretær i Hyperion.

Som tillitsvalgt i en forening dukker det stadig opp nye ting man må vite, gjøre og kunne. Hyperion sitt mål er å gjøre de oppgavene lettere, slik at medlemmene våre kan bruke mer tid på fantastiske aktiviteter, og mindre tid til å dra seg i håret over oppgaver som virker umulige. Det er derfor vi arrangerer Hypericon — en konferanse som skal ruste medlemmene våre til å drive sterke foreninger.

 

Hypericon ble arrangert for første gang i 2014 i Trondheim og er en åpen kurshelg for alle som er medlem i en Hyperion-forening. I år gikk seminaret av stabelen fra 1. til 3. september på Nordstrand skole i Oslo, med nesten 50 deltakere fra hele landet og mer enn 15 ulike foreninger representert.

 

På årets konferanse kunne deltakerne velge mellom to temaer å fordype seg i; administrasjon og ledelse eller politikk og påvirkningsarbeid. På ledelseskurset fikk deltakerne innføring i prosjektarbeid, økonomi, internkommunikasjon og, selvfølgelig, ledelse, mens deltakerne som valgte politikkurset fikk opplæring i høringer, partipolitikk, lobbyisme og mediearbeid. Alle kursene var hentet fra Hyperions egne kursplattform, Hyperskolen.

 

Deltakerne fikk også lære om kultur- og frivillighetspolitikk, Hyperions historie og de fantastiske fritidsinteressene. I løpet av helgen var flere dyktige foredragsholdere innom for å dele sin kunnskap med oss, blant annet Live Tronstad, politisk nestleder i Elevorganisasjonen og Fredrik Vaaheim, generalsekretær i KANDU.

 

Som alltid på et Hyperion-arrangement var det lagt opp til spill og moro — helgen inneholdt både brettspill, filmvisning, bingo og quiz.

 

Nå gjenstår det bare å takke for en fantastisk kurshelg. Vi forlater konferansen smartere enn før, med nye vennskap og gode minner i bagasjen, og gleder oss allerede til neste års Hypericon!