Følg Magasinet Pegasus

Tegnsetteren

366 dager, 366 tegninger og 366 historier. Det hele startet som en utfordring om å tegne en skisse hver dag i et år. Resultatet er bokserien Tegn, som gjennom enorm støtte på Kickstarter når hyllene denne høsten. 

 

– Det hele startet da en venn av meg fikk meg til å lage en skisse 1. januar 2016. Å tegne en skisse ble fort en daglig rutine for meg og en dag ble til en uke og en uke til flere uker, plutselig var januar over og jeg fikk lyst til å se hvor lenge jeg klarte å fortsette med det. Å holde på et år virket som en god utfordring, forteller Even Mehl Amundsen, skaperen av boken som allerede har nådd mer enn fem ganger målet sitt på kickstarter.

 

– Etterhvert fikk skissene nærmest et eget liv og fremkalte store eventyr og slik, idé for idé, fremkom deres egen verden, fortsetter han.

I boken møter vi mange forskjellige karakterer som hver har sin egen historie, som ofte er flettet sammen med de andre karakterene sine. Tilsammen gir de oss et innblikk i eventyrverdenen de lever i.

Content 05

Kickstartersuksessen

I skrivende stund har boken oversteget Kickstartermålet sitt på 10 000 Euro med over 40 000 Euro! En gledelig nyhet for alle som ser frem til å dykke ned i Amundsens univers og bli kjent med alle vesnene som befinner seg der. Hvis du selv ønsker å få tak i boken så fort som mulig er det forsatt mulig å “pledge” i kampanjen og slik sikre deg alt fra bokmerker til selve boken eller trykk av noen av illustrasjonene.

Content 07

Cover 06

Veien til boken og veien videre

Amundsen startet sitt eventyr med fargeblyantene i tenårene på Stabekk. En reise, som etter å ha tatt han innom Volta Creations i Kanada, nå har brakt han litt nærmere hjemlandet, nemlig København, hvor hans første bok har kommet til livet. Den norske illustratøren, som tidligere har jobbet med titler som KillZone 4, Magic: The Gathering og Lord of the Rings Online, har slått seg sammen med  Anne Pogoda og Spiridon Giannakis. Giannakis har over 11 års erfaring i bokbransjen og Pogoda lang fartstid som redaktør. Tilsammen utgjør trioen teamet bak den kommende boken, den første i en serie på tre.

 

– Jeg kunne tenke meg å jobbe videre med konseptet og prøve meg på litt lengre tekstformer, bygge ut verdenen enda mer, sier Amundsen. Det virker med andre ord som om dette ikke er siste gangen vi vil høre om det nyutsprungne Tegn-universet.


Teksten i denne artikkelen er lisensiert under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. Denne lisensen gjelder kun for tekst og ikke for bildematerialet i artikkelen.Ved bruk av tekst settes det pris på om det linkes til denne siden og at vi blir gjort oppmerksomme på bruken. E-post: pegasus@n4f.no.