Følg Magasinet Pegasus

Desucon Pop 2017

Det var en kald lørdagsmorgen i Oslo den 18.februar, men ivrige Cosplayere vandret i gatene og mottok mangt et undrende smil fra forbipasserende som lurte på om det var noe de hadde gått glipp av. Desucon sitt concrew stod klare for å starte VIP innslipp. Det var tid for Desucon!

 

Desucon åpnet showet med å presentere sin nye konferansier, Mari Hove. En blid dame som tydelig var spent på å møte gjestene. Etterfulgt av Radix Dance Crew som blandet flere kjente karakterer i sin dans. Dette var åpningsshowet som gjestene mottok med stor jubel. I løpet av dagen var det flere underholdene show på hovedscenen. Det var to show som engasjerte publikum veldig: Lipsync i Disney Edition og Versus. Gjester i hele bygget smilte opp av å høre Disneysangene de fleste mintes fra enten barndom eller ungdomsår.

 

IMG_0222 copy

Versus

Hva kan skje om du putter Deadpool mot Deadpool på scenen for en legendarisk kamp med sine krefter? Versus på hovedscenen ga publikum muligheten til å bestemme hvem som vant kampen. Det var mange cosplayere som ville delta på dette, som fikk publikum til å juble høyt og klappe. Flere av dem lo godt samtidig som at folk ble ivrige når Pikachu tok scenen med storm. Dette var etterfulgt av Cosplay Catwalk der alle kunne vise fram sitt kostyme. Du kunne ta med en venn eller gå alene og det var ingen påmelding annet enn å stille seg i den lange køen som gikk over halvparten av salen.

Alle kjente på varmen inne på Desucon, flere av gjestene merket at de måtte ut og ta seg litt luft. Ett tips om du skal på Desucon Pop er å ha med seg plenty å drikke og ikke for varme cosplay. Kongressenteret ligger sentralt nok i Oslo så det er gode tilbud for å finne fram for besøkende. Her kan du ta med familien om du vil oppleve noe annerledes eller ta turen for å møte nye venner.

 

Galtvortskolen

Om du savnet ditt brev fra Galtvort, så hadde jeg tatt turen til Desucon for å ta igjen tapte magitimer. Flere av lærerne var klare for å vise hvordan ekte magi skulle gjøres. Gjestene fikk en mulighet til å få en time i fabeldyr og hvor du kunne finne dem. Noe som ble satt stor pris på og det var ofte folk inne på skolen for å utforske.

IMG_0213 copy

Sliten av glede

Det var over en del stands som gjestene kunne kikke rundt på og kanskje finne noe som de likte. Mange glade artister ventet på at gjestene skulle komme inn for å slå av en prat og utforske hva de hadde med seg. Det gir en god følelse av at folk kommer mer sammen på arrangementer, her møter de folk som liker det samme som de gjør eller elsker hva de går kledd ut som. Samtidig er det ikke nødvendig å kle seg ut om man ikke ønsker, det er fullt mulig å komme som man er og bare kose seg med hva Desucon har og tilby.

 

Alt i alt virket gjestene fornøyde og flere snakket om at de gledet seg til neste gang, selv om det var veldig varmt hold gjestene ut og smilte like fornøyde. Det var en lang dag for cosplayerne og gjester med å gå fra program post til program post men man kunne høre flere si at de var godt slitne men glade for å ha tatt turen. Desucon er et arrangement som fint kan passe for første convention, har du mer erfaring innenfor dette kan det fort bli litt kjedelig med mindre du har tatt turen kun for sosialisering. Av det vi har sett og opplevd vil vi si at convention passer for folk mellom 12-18 år. Mesteparten av gjestene er enten nye eller folk som ikke cosplayer så mye på et høyere nivå.