Følg Magasinet Pegasus

Tilbakeblikk på Desucon!

Tiden for Desucon hadde kommet, cosplayere klare for å møte nye eller gamle kjente trippet bort fra togstasjonen. Andre løp inn i armene til hverandre. Været var fint og cosplayerne var fulle av energi, klare for Desuhelg i Lillestrøm!

Den 23.-25. juni på Varemessa i Lillestrøm flokket det av ivrige cosplayere og besøkende klare for en opplevelsesrik helg. Desucon hadde som vanlig tilbud om LANplass, foredrag, workshops og forskjellige show på hovedscenen. Mindre paneler var holdt i egne saler og beskjeder rett før ting startet ble gitt over høytaler så alle fikk det med seg. Programmer var hengt opp ved informasjon og man kunne lett finne det på nettsiden. Åpningsshowet startet med fullsatt sal. Kodama Forest spilte for gjestene som åpningsshow. Gjestene kjente tydelig igjen sangene de spilte og både “aww” og skriking var hørt når de spilte fra Yuri on Ice anime. Andre sanger var blant annet fra Totoro, Hobbiten, Zelda og Kingdom Hearts. I motsetning til andre conventions tilbyr Desucon et litt enklere og kortere åpningsshow, etterfulgt av Q&A med Ingvild Deila fra Star Wars Rouge One.Ingvild spilte prinsesse Leah, og svarte på spørsmål fra salen og konferansieren da hun var på scenen.

IMG_3630

Stort utvalg med stands
Standområdet yret av forskjellige mennesker. Her kunne du finne alt fra artstands, butikker og til og med en stand der de selger sukkerspinn. Som tidligere tilbø Desucon en fotostand, hvor du og vennene dine kunne få tatt bilder av dere som senere legges ut på siden til Desucon. På denne måten kan man få bilder med både nye og gamle venner. Rundt omkring så du mennesker i de fleste aldre, enten du er cosplayer eller ikke er alle hjertelig velkommen til å ta turen inn. Folk kom fort i snakk, spesielt når noen så cosplay fra sine favorittkarakterer og spurte hverandre pent om å ta bilde eller bare ville stå og snakke om arbeidsprosessen.

 

Siri Pettersen besøker Desucon
Stemningen er munter og fylt med latter når fantasy forfatteren Siri Pettersen snakker. Hun har skrevet trilogien Ravneringene. Siri ga publikum et innblikk i hvordan det var å jobbe på bøkene, tips til andre forfatterspirer og svarte på spørsmål fra publikum. Ett av spørsmålene hun ble stilt var om hvilke bøker hun likte best. Her nevnte hun blant annet The Sandmand av Neil Gaiman. Idet hun nevnte dette var det en i publikum som skrek høyt av glede!
Det var et dedikert publikum som satt og hørte på mens Siri ga fansen noen ekstra godbiter å glede seg til. Etterpå var det mulighet for fans å kjøpe bøker og få dem signert av henne. Noe flere folk var utrolig spente over, køen var lang men alle som ville fikk muligheten.

 

Perfekt vær med nok å gjøre
Med fint vær var de både ute og inne. Ute på gresset var en haug med cosplayere som spilte ball. Samtidig som andre cosplayere danset til musikk. Det var en god og munter stemning ute. Og folk var glade for å kunne sitte ute og snakke eller bli kjent med nye.
Flere var fornøyd med arrangementet og gledet seg til neste. For de som overnattet hadde de ekstra aktiviteter planlagt. Blant annet var det morgen gymnastikk og spøkelseshistorier om varemessa. De hadde også film og anime visning på kvelden.
På dagen hadde også satt opp egne tider der forskjellige meetups var satt opp. Alt fra DC universe fans til Furries. På lørdagen under furry meetup var det flere av disse som fikk både nye venner og startet opp til dans. Flere barn var stort begeistret for disse og ville gjerne ta bilder med furries og hilse på dem.

IMG_3736

Cosplaykonkurransen
Som vanlig hadde de skit- og cosplaykonkurranser. Latteren var høy på flere av skitinnslagene, cosplayerne viste kreativitet og dedikasjon når de fremførte sine skit. Det var Isabell Aronsen som ble vinner av cosplaykonkurransen på Desucon, hun cosplayet karakteren Jewlie!

Alt i alt hadde Desucon nok å tilby hvis du fulgte programmet. Med perfekt vær og sentrumsnær beliggenhet kunne du lett finne fram til varemessen. Folk var fornøyde og sa de gledet seg til neste Desucon. Det hele ble avsluttet med premieutdeling og applaus til både Desucon og deltakerne i konkurransene. Desucon var over og folk kunne dra hjem med gode minner.