Følg Magasinet Pegasus

Lag din egen puppet dummy

I denne saken skal du bunn og grunn få et innblikk av hva du kan bruke foamclay til og hvordan en svipenn er foam/worblas bestevenn – spesielt når du skal lage en dukke!

Bilde 16.10.2018, 13 46 49

Hva trenger du?

Du trenger et isoporhode, foamclay, julekuler eller andre kulegjenstander, foam og diverse skrap til bygging. Det kommer veldig an på hva din dummy skal forestille. Skal du ha en med-karakter, et monster å sloss mot, et avkappet hode eller et romvesen å ha dialog med? Det vil piffe opp showet ditt at karakteren er tilstede som en dukke eller at du har et avkappet hode med, for kule bilder av karakteren din. – Å lage props er gøy for det er bare fantasien som setter grenser!

Det viktigste å ha er et isoporhode til å starte med. Plasser kuler for å få en enkel øyeform som du kan legge leiren rundt for øyelokk.  Her brukte jeg juletrekuler og karakteren jeg skal lage er et type romvesen fra filmen Hellboy 2.

Karakteren min har et slott som hode og ved å finne diverse materialer som kan brukes til tårn og søyler lagde jeg en bygning som lignet et slott. Det er ved hjelp av svipenn at jeg kan lage illusjonen av en bygning:

 

Bilde 07.05.2019, 13 33 26
Svipenn med flere tupper

Svinpennen – en cosplayers trofaste venn

En svipenn følger det en del forskjellige brukstupper som gjør svidetaljer i foam/worbla til en lek.

Det er også enkelt å smelte ned kanter og sprekker i worbla, samt bruke varmekniv til å skjære ut deler som ikke har kuttekant men er i midten av et mønster du følger.

For slotteffekten lagde jeg et mønster, dører og dottet effekt av mur, jeg gjorde nesten hele slottet teksturert for å få en røff overflate. Det er lurt å teste på en liten foambit for å få ønsket resultat, som jeg gjorde her:

Foamclay er skulpterbar, men den synker litt sammen så det er bra å ha et underlag å skulptere etter, derfor er et isoporhode ypperlig. Trenger man sterkere detaljer kan man svi detaljene eller bruke dremmel for sterkere effekt.

 

Velg riktig maling

Når leiren er tørr og du er fornøyd med detaljene kan du begynne å male den. Malingen bør være en base med en bløtere mørk farge som kan males i dybder og tørkes bort fra hovedoverflater, jeg brukte flikke-teknikken; ved å ta forskjellige fargetoner i utvannet akrylmaling og en stri pensel, dyppe penselen i den utvannede malingen og dra malekosthårene bakover så det kommer små dråper maling mot motivet jeg maler. Det blir en slags fregne-effekt.

Tips: Husk å glasere øynene med varnish gloss for en kul øyeeffekt!

Bilde 22.02.2019, 12 51 16