Følg Magasinet Pegasus

Hvordan bygge din egen sci-fi hjelm av EVA foam!

Vi viser deg hvordan du lager mønster, former og limer sammen foam og maler en sci-fi inspirert hjelm!

Steg 1
Bruk et isoporhode (eventuelt ditt eget hode med hjelp av en venn) og dekk det med folie og maskeringstape. Tegn opp mønster til hjelm og marker møtepunkter, for når det klippes fra hverandre så vet man akkurat hvor mønsteret møter hverandre. Du trenger bare tegne opp mønster på en side for mønsteret kan speiles for motsatt side.

step 1

 

Steg 2
Overfør mønsteret fra folie/tape til papir og husk å ta med alle møtepunkter, klipp ut mønsteret og et lite hakk hvor møtepunktet er, så det blir lettere å markere opp med tusj når du tegner mønsteret på foamen.

step 2

 

Steg 3
Skjær ut alle delene med en skarp kniv, pass på å ikke få hakk og at det ikke blir skrått. Varm delene med varmepistol og bøy dem i den retningen hjelmen går. Begynn å lime skjøtene sammen med kontaktlim (følg limets instrukser på tid og påføring). Lim sammen ved å bruke linjer og møtepunkter som guide.

step 3

 

Steg 4
Fyll inn sprekker med epoxy (tokomponent lim) og jevn ut ujevnheter med dremel. Legg på flere foam-detaljer om ønskelig. Før maling burde hjelmen grunnes med enten trelim eller plastidip.

step 4 a


step 4 b

 

Steg 5
Mal hjelmen i ønsket farge og lag detaljer med carbonfiber folie om ønskelig. Anbefaler et jevnt lag med spraylakk. Mørkelegg alle skyggedeler med utvannet sort maling og lag «slitt» effekter med sølvtusj.

step 5

 

Sluttresultatet! 

forside