Følg Magasinet Pegasus

Style din cosplay-parykk

Har du noen gang lurt på hva du skal gjøre med en sliten parykk? Eller har du lurt på hvordan du skal få til de spisse piggene til tegneserie figuren du ønsker å cosplaye? Eller du har kjøpt deg en lacefrontparykk, men hårfestet er langt fra ditt eget, og hva er egentlig en lacefront parykk?

Her får du en kjapp tutorial på hvordan du kan fikse dette på egenhånd.

Å reparere en flokete parykk

Har du en parykk som har sett sine bedre dager? Det er lettere å redde dem enn du tror. Det du trenger er et isoporhode til å nåle fast parykken til, balsamspray, børste, hårføner og noen hårklyper:

Tips: Du kan få tak i balsamspray for en billig penge på Rusta, men de finnes i nettbutikker også. Jeg fikk tak i min på Rusta. Den fungerer kjempebra til parykkene mine og den lukter godt også.

1. Start med det underste håret, og klyp fast resterende hår så det ikke henger i veien for der du skal jobbe. Spray håret med balsamspray, det vil hjelpe for at håret skal gli bedre og ikke bli statisk. Gre forsiktig på hårtuppene og jobb deg litt og litt oppover så flokene blir jobbet ut gradvis og man unngår å lage en stor floke. Forsiktig så du ikke strekker hårfibrene når du grer:

Bilde 12.01.2019, 13 34 08

2. Håret vil nå være ganske frizzy og ruglete, bruk børsten fra undersiden av håret og sett føneren helt inntil mens du grer og føner i en sakte bevegelse nedover, det kan ta et par forsøk før det blir glattet ut. Hvis håret floker seg fast ta vekk føneren og gre ut flokene og føn på nytt. Det er viktig at du ikke føner for lenge på et sted for det kan smelte hårene og derfor viktig at du føner i en bevegelse nedover og ikke holder føneren stille:

Tips: Prøv først på litt hår som ikke vil synes så godt på parykken så du vet hvor mye varme håret tåler.

Bilde 12.01.2019, 13 34 46

3. Jobb deg oppover lagvis og unngå å jobbe med for mye hår av gangen. Til slutt vil parykken bli så god som ny. Jeg anbefaler å gjøre dette selv om parykken skal egentlig ha krøller og dermed lage nye krøller på parykken i etterkant ved å rulle det opp med varmruller:

Bilde 10.01.2019, 20 40 47

 

Cartoon spikes

For å lage pigger eller cartoon-styling trenger du en del hårspray av den sterke sorten, hårføner, kam eller liten børste og parykken festet til et isoporhode:

Bilde 10.01.2019, 20 36 45

1. Forbered parykken ved å dele den opp der du vil ha pigger, det hjelper å studere bildet av karakteren din for å sortere håret riktig:

Bilde 10.01.2019, 20 37 03

2. Begynn med de oppdelte hårpartiene fra undersiden og jobb deg bortover og oppover. Der håret trenger mer volum så bruker du kammen og grer ved røttene mot hårets retning så det blir flokete volum. Samle håret som tilhører piggen og gre forsiktig det øverste håret pent så det gjemmer det flokete volumet, når du er fornøyd med volum og retning på håret så begynn med å spraye hårspray litt og litt.  Du må passe på at hårene ligger riktig vei mens du sprayer og det er lurt å bruke fingrene til å smøre hårsprayen inn i håret så det ikke legger seg som perler på hårstråene, dette kan gjøre at parykken får en lysere farge:

Bilde 10.01.2019, 20 37 57

3. Varm/tørk hårsprayen med hårføneren og fortsett med litt hårspray og hårføner til piggen er stiv nok og riktig plassert. Deretter er det å gjøre samme prosedyre for hver pigg til du er ferdig stylet med alle:

Bilde 10.01.2019, 20 39 24

 

Tamburering

Dette fungerer bare på lacefront parykker, en lacefront er tyll som er pesialdesignet for parykker hvor panne hårfeste er hårstrå som er knytt til tyllen for å skape et mer realistisk utseende.

Hvis ikke parykken med lacefront har ditt hårfeste kan du tamburere ekstra hår for å lage ditt eget hårfeste. Det er derfor det alltid følger med ekstra tyll på parykken du kjøper:

Bilde 10.01.2019, 20 34 28

Tamburering er navnet på å knyte hår i parykk med en tambureringsnål som er en liten heklenål med en liten bøy før hektefeste:

Bilde 12.01.2019, 13 43 13

Tyllen på lacefrontparykken er satt sammen av mange sekskantede mønster, og det er lurt å knyte hår i hårets retning. Du kan se hvilken side av sekskantene som er knytt på parykken fra før av så du vet hvilken side du skal knyte. Marker hvor ditt hårfeste i lacefronten med en sminkeblyant, deretter fest parykken til et isoporhode med knappenåler.

Hvordan knyte hår?

1. Ta et par hårstrå med roten av håret mellom fingrene, lag en løkke ved roten. Stikk tambureringsnålen igjennom tyll løkken, dra med deg ett til to hårstrå ved å huke tak i dem med nålspissen (tambureringsnålen har et hektefeste som en heklenål).

2. Dra hårene tilbake igjennom tyllen mens du holder godt i hårløkken. Ta tak i håret fra den andre siden, snu på tambureringsnålen så den ikke tar tak i hårløkken du skal føre hårene igjennom.

3. Dra håret igjennom sin egen løkke og stram til knuten. Pass på at du ikke drar for hardt så du ikke ryker hårene:

Bilde 12.01.2019, 13 36 55

Tips: Det er lurt å knyte bare ett hår av gangen når det er 8-10mm fra ytterste kant av markeringen din for at det ser mer realistisk ut.


Følg med videre for flere tips og triks fra Erringsøstrene. Finn mer fra Erringsøstrene på chrixdesign.com og bettcanard.com.