Følg Magasinet Pegasus

Sverd og trolldom på Torucon

Hverken regn eller vind kunne stoppe crewet og gjestene på årets Torucon. Clarion var atter en gang fylt med glade cosplayere og andre gjester som gledet seg til eventet. Både store og små, familier og vennegjenger fylte opp gatene. Torucon hadde åpnet dørene sine!

 

Fata Morgana Cosplay på scenen.
Fata Morgana Cosplay på scenen.

Torucon Sword & Sorcery

Pegasus var på Torucon i fjor og kan fortelle at det var vanskelig å kjede seg der. Med en gang man kom inn var det fylt med aktiviteter, stander for indiespill, bord til å spille spill og ikke minst foredrag og sceneshow. Her var det plenty å finne på for både store og små. Temaet i år var “Sword & Sorcery” og  her hadde ikke crewet spart på kreativiteten og sin egen magi for å dekorere. Flere av cosplayerne og gjestene sa at de følte seg nesten i en annen verden med store flotte trær som dekor, en drage de hadde lånt og stander som stod i stil til temaet.

Men en ting som virkelig fanget oppmerksomheten vår var “Torucon Game Show”. Her var det tre cosplayere fra Team Norway og tre fra Team International som konkurrerte. Det var gjentagende latter og morsomme påfunn fra de to lagene som skapte liv i salen, i konkurranser om å lage cosplay på tre minutter, ansiktsmaling i blinde og agurkstafett.

 

Chibi Catwalk

I likhet med andre år er Torucon flinke på å inkludere cosplayere i alle aldre. Her kunne alle mellom 0-13 år vise fram sine flotte cosplay, og med stor applaus og jubling ble alle ønsket varmt velkommen til scenen. Flere var litt sjenerte i starten, men varmet fort opp da de så hvor godt publikum tok dem imot. Til slutt fikk alle hvert sitt diplom for innsatsen og enda en applaus.

Scene-show!
Scene-show!

 

Bak scenen på cosplay konkurranser i Norge

I storsalen kunne man finne art stands som var jevnt plassert utover, noe som ga cosplayere god plass til å vandre rundt og kikke. Det var lett å komme i kontakt og bli kjent med nye folk, og i de mindre salene kunne man finne andre stander som kunne tilby noe for de fleste.

Et av panelene handlet om hvordan cosplay-konkurranser fungerer i Norge. Enten du er cosplayer eller bare en som vil lære og er nysgjerrig, kunne du få nyttige tips om organisering, planlegging og dømming av norske cosplay-konkurranser. De som holdt panelet var cosplayere med mye erfaring innenfor temaet som var godt rustet til å svare på spørsmål som dukket opp. Et godt tips de hadde til alle var å lese konkurransereglene som conventionen ga ut, noe de understreket at for få gjorde.

I panelet ble det snakket om at cosplay-preformance er noe som er blitt stadig mer populært i Norge, og at det var mer populært å reise til utenlandske conventions. De som ville lære mer om dette kunne dra på søstrene Erring sitt panel. Der fikk man demonstrert en performance, vist videoer, diskutert forskjeller på nivåene som man kan forvente på forskjellige conventions, og de ga publikum tips og triks til å forberede seg best mulig for en konkurranse. Både Christina og Elisabeth Erring deltok i år på the Nordic Cosplay Championship og de delte sine erfaringer derfra og viste videoer av sine beste fremførelser. For en cosplayer var det mye å ta av her, ikke minst hvordan man best mulig kunne bygge opp sin historie med cosplayet man hadde laget.

 

Ta turen! 

Enten du er cosplayer eller har en liten geek i deg er Torucon et sted du kan få nye erfaringer, venner og svar på ting du lurer på. Det er en møteplass og passer for folk i de fleste aldre. Ikke minst kan Torucon tilby et velinformert crew som i samarbeid med hotellet kan tilby en trygg helg fylt med aktiviteter og nye vennskap.