Følg Magasinet Pegasus

Cosplay-lopper!

Den 7. oktober i Oslo var det fint vær og klart for cosplay-loppemarked. Hele dagen strømmet det folk til Deichmanske bibliotek for å få med seg hva som foregikk. Her var folk i alle aldre velkomne og loppemarkedet var fra 12:00 til 16:00. Det var mange skatter å finne her!

 

IMG_6120

Gjennom hele dagen kom det nye mennesker ut og inn av lokalet hele tiden. Folkeverkstedet på Deichmanske var ganske så fullt av både barn, ungdom og voksne. Arrangøren av loppemarkedet var cosplayer Christina Erring og hennes gode hjelper, og søster, Elisabeth Erring. Den sterke duoen som har vært å kunne se på flere conventions i hele landet, har fått til et loppemarked som resulterte i mange ivrige og glade mennesker. Folkeverkstedet gir god lufting, så til tross for mange mennesker innom er det behagelig luft og temperatur. Bordene folk kan selge på er stilt opp, og gjennom hele dagen kom det nye folk som gjerne ville selge ting eller bytte. Vi snakket litt med Christina for å høre litt om hva motivasjonen bak dette arrangementet var, og hvordan hun følte det gikk.

 

— Jeg er en stor fan av gjenbruk og resirkulering, mange av kostymene mine er laget av papp og brusflasker. Etter noen år med cosplay har jeg plutselig en del kostymer og materialer jeg ikke kommer til å bruke lenger, men som noen andre kanskje kunne få bruk for. En tanke var å selge via facebook, men jeg synes de ble for mye admin for små ting. Sånn startet ideen med cosplay-loppemarked, jeg ønsket med en uformell arena for salg og bytte av kostymer slik at gamle kostymer får sett nytt liv igjen.


Christina fortsetter med å si at hun var veldig fornøyd med oppmøte på det siste loppemarkedet. Responsen hun fikk på facebook var enorm og det var fullt på Folkeverkstedet fra det åpnet til det stengte. Og hun synes det er spennende at det kom innom så mange som ikke helt var kjent med konseptet cosplay fra før.

 

— Jeg kommer garantert til å fortsette å arrangere dette. Jeg ser egentlig for meg å ha det to ganger i året, da tenker jeg at mange har klart å spare opp en del de kan tenke seg å selge i mellomtiden. Og biblioteket var veldig fornøyde med å la oss arrangere det der og da har vi kanskje spikret oss lokasjon til neste gang også. De er også veldig generøse og lar oss være der gratis, som igjen gjør at arrangementet er gratis, som også er veldig viktig for meg.

 

Hun ble overrasket at det er flere og flere som er interessert i dette, og tror at det betyr at det er noe vi trenger. Samtidig som hun blir overrasket over hva folk er mest gira på å kjøpe, for det er aldri det hun tror det er.

IMG_6105

Dette var et tilbud for privatpersoner til å kunne selge og frigjøre noe plass. Folk kunne ta med seg ting man ikke bruker eller har mye av. Så kunne de selge eller bytte blant hverandre. Dette var et gratis arrangement, og motiverer til å skape et cosplay miljø der det å samle miljøet og stå sammen ble forsterket.

 

På loppemarkedet var det ikke kun cosplay du kunne finne. Om du tok en gåtur rundt alle bordene var det derimot et stort utvalg. På noen bord stod det funko pop, helt nye notatbøker, manga serier, tegneblokker og andre ting fra flere forskjellige serier. Samtidig kunne man også finne cosplayere egne håndverk. Noen solgte hjemmesydde kostymer med høy kvalitet på andre solgte props som er laget fra bunnen av. Blant alt dette var det til og med cosplay-materialer som folk hadde til overs eller parykker som ikke lenger ble brukt. Mildt sagt var det noen for alle her, enten du er cosplayer eller bare er på utkikk etter noe fra din favorittserie.

IMG_6123

 

En super mulighet

Vi i Pegasus snakket med noen av de ansatte på biblioteket. De stilte seg positivt til å arrangere dette loppemarkedet der, og synes det var bra at biblioteket ble brukt til mer enn bare et bibliotek. De ønsker at det skal bli brukt og oppfattet som et kulturrom, noe loppemarkedet bidrar til. De stilte seg positive til initiativet og synes det var bra at denne kulturen kunne bruke  Om man ikke kom for å kjøpe men heller ville sosialisere har biblioteket satt ut diverse brettspill man kan låne. Både nye og tidligere cosplayere møtte opp, men også folk som bare var nysgjerrig og ville kikke. Uavhengig om du var cosplayer eller ikke hadde du her muligheten til å bli kjent med nye eller sosialisere med gamle kjente.

 

Loppemarkedet er en super måte for cosplayere å få nye deler til sine pågående eller nye cosplay. Det er en god mulighet, ikke bare for gjenbruk men faktisk å få mer plass til nye kostymer eller pågående prosjekter. På denne måten slipper ting i perfekt god stand å bli enten kastet eller støve ned når det finnes noen der ute som har plass eller er på leting etter det.

 

Dette er et supert initiativ for både cosplayere og miljøet. At man kan selge og gjenbruke ting framfor at flotte kostymer eller fandom-ting støver ned eller blir kastet. Alt i alt var dette et arrangement som virkelig er å anbefale, ikke bare tjener det miljøet men også personer som cosplayerer eller vil komme innom og se om de finner noen skjulte skatter.