Følg Magasinet Pegasus

Rollespill inntar scenen

I morgen skal det rollespilles med publikum og livestreaming på Tilt i Oslo!

Illustrasjon fra rollespillet Itras By
Illustrasjon fra rollespillet Itras by

I morgen, torsdag 31. november klokken 18.00, braker det løs på Tilt når fire rollespillere og en spilleder skal ta for seg det norske rollespillet Itras By med publikum til stede. Det er CKJ Media som skal avholde rollespillshowet.

Prosjektet heter «RullD20» og formålet er å promotere rollespill som fritidsinteresse og mangfoldet av rollespill, hovedsakelig gjennom å spille rollespill på YouTube. RullD20 produseres av Christopher Kjølberg gjennom foretaket, CKJ Media. Tidligere produksjoner innen RullD20 er en YouTube-serie hvor Christopher spiller rollespillet Call of Cthulhu (Chaosium Inc.) med representanter fra Skedsmokorset Spillforening (SKSF), og nå blir konseptet altså tatt til scenen i Oslo.

–  Målet er å vise hvordan rollespill foregår, samtidig som det skal være gøy for publikum. Jeg tror ikke dette formatet har vært prøvd på et utested i Norge tidligere. Jeg og Martin er stolte av at de valgte akkurat Itras by. Spillet egner seg for impro og aktive spillere, og det er en bra gjeng på scenen, forteller forfatter av rollespillet Ole Peder Giæver.

 

Kart over Itras by
Kart over Itras by

Dekadent impro

Kveldens spill er det norske rollespilet Itras By utviklet av Ole Peder Giæver og Martin Bull Gudmundsen. Spillet kan lastes ned gratis her. Settingen er en fiktiv europeisk inspirert by i en alternativ versjon av 1920-tallet. Spillet er inspirert av «de glade 20-årene», som beskrevet i blant annet «The Great Gatsby» og den så kalte dekadensen under Weimar-republikken i samme periode. Spillet er også sterkt inspirert av kunstretningene fra denne perioden, som surrealisme og ekspresjonisme.

– En av grunnen til at dette spillet ble valgt, er på grunn av spillets mekanikk som er inspirert av improteater og er hovedsakelig basert på spillernes spontane reaksjon, noe som vi mener er mer gunstig i en setting hvor vi spiller for publikum, sier produsent Christopher Kjølberg som videre forklarer noe av spillmekanikken:

– I Itras by bruker man handlingskort. Det fungerer slik at hvis du/karakteren din har tenkt å prøve å utføre en utfordrende handling, så peker du ut en annen spiller til å trekke et handlingskort. Den spilleren leser kortet høyt og forteller så hva skjer med den spilleren som prøver å utføre handlingen. I Itras by så har man også et annet type kort, nemlig sjansekort. Disse kortene kan endre spillet på flere måter.

 

 

kort


Itras by på Tilt

Spilllederen for forestillingen er: Michael Sollien

Kveldens spillere: Ane Marie Anderson, Magnus Nordstrand, Michael Stensen Sollien og Yngve Emil Nykås.

Konferansier: Christopher Kjølberg

Forestillingen vil bli filmet og vil bli lagt ut på Tilts YouTube-kanal.

Inngang: Gratis inngang

Aldersgrense: 23 år

Sted: Tilt, Torggata Bar


Teksten i denne artikkelen er lisensiert under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. Denne lisensen gjelder kun for tekst og ikke for bildematerialet i artikkelen.

Ved bruk av tekst settes det pris på om det linkes til denne siden og at vi blir gjort oppmerksomme på bruken. E-post: pegasus@n4f.no.