Følg Magasinet Pegasus

Fra Laivcafé i 2016.

Det brygger til laiv

Mandag 25. februar er det duket for Laivcafé på Brygg i Oslo.

– På Oslo Laivcafé kan du høre korte foredrag, fortellinger og musikk om laiv(levende rollespill.) I tillegg til innlegg fra scenen kan du møte folk som er interessert i laiv for å sosialisere, diskutere og bli kjent, forteller en av arrangørene, Grethe Sofie Bulterud Strand.

 

Neste Laivcafé er den 14. i rekken og finner sted på mandag kl. 19-21 på utestedet Brygg i Oslo. Temaet denne gangen er kjærlighet. Både kjærlighet til ulike deler av hobbyen og hvordan det er å spille på kjærlighet. Oslo Laivcafé arrangeres av Linn Carin Andreassen og Grethe Sofie Bulterud Strand, som begge er aktive laivere og arrangører. – Jeg lover at det vil være Love Hearts på bordene mandag kveld!, sier Bulterud Strand.


 

På programmet
  • Maren Sofie Løfsgård skal snakke om hvorfor hun elsker å lage kostymer for seg selv og andre – Perfekt både for kostymeelskere og de som ikke kan sy sjøl.
  • Fredrik Hatlestrand skal snakke om homofil kjærlighet på laiv.  “Er homoplottet brukt opp?” spør han. Som oftest er det heterofile roller og relasjoner på laiv. Er det liksom greit å forvente at alle er komfortable med det? Er egentlig legning et plott?
  • Ingrid Winsland synger og spiller kjærlighetssanger laget til laiv. Hun er også kjent som cosplayer under navnet Ingridbeast.
  • Peter Hoff forteller om hvordan det kan være å spille på kjærlighet på laiv.
  • Karete Jacobsen Meland forteller om Paradise Hotel -laiven og rollene hun laget til den.
  • Stine Mari Haugen elsker laiv og å være lærer, men å få til laiv i undervisning er ikke bare bare. Hun deler erfaringer fra klasserommet under tittelen “laiv + undervisning = yeah right…”
  • Til slutt deler kveldens vertskap hva som skjer framover av ulike laiver og laivrelaterte arrangementer fremover, både i Norge og utlandet. Send gjerne tips og innspill til oslolaivcafe@gmail.com
Laivcafé skjer cirka annenhver måned i Oslo. Bli med i Facebookgruppa OsloLaivcafé for å få oppdateringer om kommende arrangementer. 

 Teksten i denne artikkelen er lisensiert under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. Denne lisensen gjelder kun for tekst og ikke for bildematerialet i artikkelen.Ved bruk av tekst settes det pris på om det linkes til denne siden og at vi blir gjort oppmerksomme på bruken. Epost: pegasus@n4f.no